Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Diplome de participare înmânate absolvenţilor ŞTLP, ediţia XIV

|versiune pentru tipar||
iulie 2015
Diplome de participare înmânate absolvenţilor ŞTLP, ediţia XIV

În perioada 2–4 iulie 2015, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a organizat la Vadul lui Vodă ultimele activităţi în cadrul Şcolii Tânărului Lider Politic (ŞTLP), ediţia XIV-a.

Pe 2 iulie, expertul Ilie Dercaci a ţinut un training focusat pe dezvoltarea abilităţilor de gestionare corectă a timpului. Tinerii au aflat detalii utile despre elaborarea eficientă a agendei, dezvoltarea noilor deprinderi pozitive şi alte detalii captivante despre eficientizarea activităţilor zilnice şi obţinerea succesului.

În ziua de 3 iulie, etologul Dorian Furtună a efectuat un training pentru dezvoltarea abilităţilor oratorice ale tinerilor lideri politici. Trainerul a punctat cele mai uzuale tehnici de argumentare în cadrul unor dezbateri, elaborarea unui discurs politic şi tehnici de prezentare în faţa publicului.

De asemenea, în ziua de 4 iulie, Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT a înmânat diplomele de participare celor peste 40 de audienţi care au frecventat cele 19 şedinţe ale ŞTLP desfăşurate săptămânal în perioada ianuarie — iulie 2015. În luarea sa de cuvânt, Igor Boţan şi-a exprimat convingerea că tânăra generaţie de lideri politici va avea o contribuţie semnificativă la consolidarea statului de drept şi la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Organizând ŞTLP, ADEPT tinde să-şi aducă propria contribuţie la consolidarea partidelor politice din Republica Moldova prin îmbunătăţirea continuă a formării tinerilor lideri politici şi prin promovarea valorilor democratice pe care se bazează un sistem pluripartid. Un alt obiectiv important îl constituie edificarea unei armonii de interese printre reprezentanţii aripilor tinere ale partidelor politice din Moldova, promovarea compromisului şi toleranţei reciproce ca singurele soluţii viabile de depăşire a situaţiilor de conflict interpartinice.

În cadrul celor paisprezece ediţii ale Şcolii Tânărului Lider Politic au fost instruiţi circa 700 de tineri, care reprezintă toate formaţiunile politice şi mai multe instituţii de învăţămînt superior din Republica Moldova. Mulţi dintre aceştia au înregistrat succese impresionante, ocupând funcţii importante în cadrul partidelor din care fac parte, dar şi instituţii publice. Mai mult decât atât, audienţii şcolii au realizat proiecte şi iniţiative comune.

Ediţia 2014–2015 a Şcolii Tânărului Lider Politic este organizată în cadrul proiectului “Tânărul Lider Politic — promotor al valorilor europene”, cu susţinerea financiară a Black Sea Trust for Regional Cooperation.