Prezidenţiale 2020 | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | partide.md | avere.md
Pe 19 noiembrie 2010, la Chişinău, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a lansat cea de-a X-a ediţie a Şcolii Tînărului Lider Politic (ŞTLP). La şedinţa festivă au participat 45 de audienţi ai şcolii — reprezentanţi ai aripelor tinere din 13 partide politice şi ai societăţii civile. Prezent la eveniment, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT, Igor Boţan a făcut o scurtă prezentare a proiectului, specificînd importanţa culturii politice în societate, şi a trecut în revistă realizările pe care le-a atins echipa ADEPT în cadrul proiectului în cultivarea unei noi generaţii de tineri lideri politici.
La şedinţa de lansare a participat şi dr. Mihai Cernencu, Şef Catedră Ştiinţe Umanistice, ULIM, moderatorul şedinţelor ŞTLP, exprimîndu-şi speranţa că tinerii vor da dovadă de implicare în cadrul şedinţelor şi de respect reciproc faţă de colegi, menţionînd că “indiferent de viziune sau culoare politică, la Şcoala Tînărului Lider Politic, pînă la încheierea şedinţelor toţi devin foarte buni prieteni”.
Coordonatorul Şcolii, Nadejda Afanasieva, a adus la cunoştinţă participanţilor modalitatea de lucru în timpul şedinţelor. De asemenea, la şedinţa de lansare au fost prezenţi şi absolvenţi ai ŞTLP din ediţiile precedente, care au venit cu un mesaj de încurajare pentru noua promoţie îndemnîndu-i la responsabilitate şi eficacitate în timpul şedinţelor. Preşedintele Consiliului Absolvenţilor ŞTLP, Alexandru Musteaţă, a făcut o scurtă prezentare a regulamentului de funcţionare a consiliului şi a încurajat tinerii să fie cît mai prolifici la şedinţele regulate ale şcolii, dar şi la organizarea diverselor activităţi extracuriculare.
Şcoala Tînărului Lider Politic (ŞTLP) este un proiect al Asociaţiei ADEPT, lansat în 1999 şi care îşi propune să contribuie la consolidarea sistemului de partide politice din Republica Moldova şi la modernizarea politică a ţării prin formarea şi instruirea unei noi generaţii de lideri politici şi ai societăţii civile. Pînă în prezent, în cadrul celor opt ediţii ale Şcolii Tânărului Lider Politic au fost instruiţi peste 300 de tineri, care reprezentau formaţiunile politice şi mai multe instituţii de învăţămînt superior din Republica Moldova.
Ediţia a X-a a Şcolii Tînărului Lider Politic îşi desfăşoară activităţile în cadrul proiectului “Leaders for Change”, susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană.
Şcoala Tânărului Lider Politic “Lideri pentru schimbare”, ediţia X
Scopul proiectului: de a contribui la modernizarea politică a Republicii Moldova şi consolidarea consensului naţional prin instruirea şi formarea unei noi generaţii de lideri politici şi lideri ai societăţii civile[…]
Masa rotundă “Tinerii lideri pentru consens naţional”
octombrie 2010
Lansarea Şcolii Tânărului Lider Politic, ediţia IX
noiembrie 2009
Şcoala de vară “Organizarea campaniei electorale”, ediţia 2007
iulie 2007