Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Şcoala de vară “Organizarea campaniei electorale”, ediţia 2011

|versiune pentru tipar||
iulie 2011
Şcoala de vară “Organizarea campaniei electorale”, ediţia 2011

În perioada 11–16 iulie 2011, Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT) a desfăşurat Şcoala de vară “Organizarea campaniei electorale” pentru absolvenţii celei de-a X-a ediţii a Şcolii Tînărului Lider Politic (ŞTLP). Scopul şcolii a fost de a cultiva tinerilor lideri politici deprinderi practice în organizarea şi desfăşurarea campaniei electorale, în baza cunoştinţelor teoretice obţinute pe parcursul anului în cadrul ŞTLP.

Agenda activităţilor a cuprins mai multe subiecte captivante printre care: instituţia alegerilor, structura campaniei electorale, adaptarea comportamentului şi mesajului electoral la principalele categorii sociale etc. Participanţii au avut oportunitatea să comunice direct cu experţii invitaţi la şedinţele şcolii despre subiectele fierbinţi din societate.

În partea finală a activităţilor şcolii, a fost organizată o campanie electorală simulată, în cadrul căreia participanţii au format cîteva formaţiuni politice, au elaborat mesaje electorale, care ulterior au fost expuse în cadrul unor dezbateri moderate de jurnalista Mihaela Gherasim. Exerciţiul s-a încheiat cu desfăşurarea unui scrutin electoral.

De asemenea, reprezentanţii Consiliului Absolvenţilor (CA) ai Şcolii Tînărului Lider Politic în frunte cu preşedintele (CA) Alexandru Musteaţă, au organizat un şir de jocuri de rol şi simulări cu implicarea activă a tinerilor lideri, oferindu-le posibilitatea de a acţiona strategic în perspectiva creării unor alianţe politice.

În şedinţa de totalizare a lucrărilor şcolii de vară a ŞTLP, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT, Igor Boţan a felicitat tinerii pentru interesul manifestat pe durata proiectului şi entuziasmul de care au dat dovadă în realizarea cu succes a sarcinilor primite din partea organizatorilor.

Şcoala de vară ŞTLP 2011 a fost organizată cu suportul financiar al Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia şi Fundaţiei Est-Europeane. Opiniile şi concluziile exprimate de lectori nu au reprezentat în mod necesar şi punctul de vedere al Departamentului de Stat al Statelor Unite, Fundaţiei Eurasia sau Fundaţiei Est-Europene.