Potrivit Congresului Puterilor Locale şi Regionale (CPLR) al Consiliului Europei (CoE), cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Guvernatorului (Başkanului) Găgăuziei, din 17 decembrie 2006, a fost mai bine organizat decît primul tur, cu mai puţină presiune asupra membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Găgăuzia şi asupra alegătorilor. Totodată, CPLR a observat şi o serie de încălcări, între care: lipsa de imparţialitate şi competenţa insuficientă a CEC; compromiterea în mai multe cazuri a principiului “Votului secret”; un număr mare de alegători care au votat pe liste suplimentare etc.
Delegaţia CPLR prezentă la alegerile din Găgăuzia a încurajat noul Guvernator ales, precum şi autorităţile de la Chişinău, să conlucreze activ.
Mihail Formuzal, ales în funcţia de Guvernator al Găgăuziei, a declarat la 19 decembrie curent că intenţionează să conlucreze de o manieră constructivă cu autorităţile centrale de la Chişinău, împotriva cărora s-a pronunţat de mai multe ori în timpul campaniei electorale. Formuzal a menţionat, de asemenea, că nu va critica sau da vina pe predecesorii săi, ci dimpotrivă, va duce la sfîrşit toate proiectele începute de aceştia.