Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | partide.md | avere.md
Astăzi, candidatul PSD la funcţia de Primar General de Chişinău, Sergiu Coropceanu a prezentat conceptul general de dezvoltare şi amenajare a parcurilor din mun. Chişinău, precum şi proiectul de reconstrucţie şi amenajare a Parcului “Valea Morilor”, eveniment ce a avut loc chiar în zona parcului.
Chişinău este un oraş, din ce în ce mai cîrpit şi aceasta este dovada lipsei de profesionalism şi a lipsei unei strategiei de infrastructură a capitalei Republicii Moldova.
Sergiu Coropceanu a menţionat, că anume parcul “Valea Morilor” a devenit gaura bugetului municipal, care, de fapt şi denotă conlucrarea dintre liberalul Dorin Chirtoacă şi Partidul Comuniştilor, pentru că tocmai Chirtoacă a venit acum 4 ani la Primărie, şi a acoperit toate infracţiunile făcute de foştii primari interimari comunişti şi nu a avut grijă de tragerea la răspundere a persoanelor, care au adus prejudicii municipiului de zeci de milioane de lei permiţînd evacuarea apei şi începerea lucrărilor fără licitaţie şi documentaţie de proiect.
Declaraţia precum că la 1 iunie vom avea lac şi un parc curat nu este decît o promisiune populistă. În acelaşi timp, o parte din apă vine prin conducta conectată la reţeaua municipală de apă potabilă, volum de apă ce urmează a fi plătit din buzunarul locuitorilor oraşului.
Echipa Partidului Social Democrat propune o altă metodă de transformare a parcurilor în zone de odihnă şi agrement în aer liber.
Nu vor fi irosiţi banii publici, ci vom iniţia o colaborare în bază de parteneriat public privat. Vom constitui administraţia parcului, care după aprobarea planului de dezvoltare şi obţinerea avizelor necesare va iniţia concursuri investiţionale pentru reconstrucţia obiectelor existente şi/sau construcţia celor noi. Banii obţinuţi în urma semnării contractelor investiţionale vor fi direcţionaţi pentru reconstrucţia căilor de acces, pistelor pentru biciclişti, amenajare, curăţenie, iluminat, pază etc. În acelaşi timp, administraţia va monitoriza realizarea obiectelor şi va putea interveni decîte ori va fi nevoie, pentru că terenul va rămîne proprietate exclusivă a municipiului.
Primăria trebuie să facă bani, nu doar să cheltuie şi asemenea proiecte trebuie realizate datorită parteneriatului public-privat, iar banii din bugetul municipal să fie redicţionaţi spre alte necesităţi sociale.
Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md