Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | partide.md | avere.md
Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar general al Chişinăului, Ion Ceban, a făcut totalurile campaniei electorale, în cadrul conferinţei de presă din 1 iunie. El a declarat că, această campanie a oferit posibilitatea de a vedea ce reprezintă candidaţii şi cu ce gînd intenţionează ei să vină la primărie
“Personal am folosit orice posibilitate în această campanie electorală pentru a-mi promova programul cu care vin la Primărie, pentru a-mi promova soluţiile la acele probleme cu care fiecare dintre noi, chişinăuienii, ne confruntăm în fiecare zi.
Am organizat 30 de conferinţe de presă şi peste 130 de întîlniri cu alegătorii, am acceptat marea majoritate a solicitărilor presei, am participat la zeci de emisiuni şi toate acestea mi-au oferit posibilitatea de a-mi face cunoscut programul.
Mă bucură faptul că tot mai mulţi oameni, cu care comunic zi de zi, cunosc viziunea mea şi a echipei mele pentru problemele capitalei. Aceasta înseamnă că votul lor va fi unul conştient, va fi nu doar un vot pentru o persoană, ci şi pentru un program, implementarea căruia va transforma Chişinăul într-un oraş modern”, a declarat Ion Ceban.
El şi-a exprimat regretul că în turul doi al alegerilor, campania electorală nu a avut loc aşa cum ar fi trebuit să fie într-un stat democratic, adică cu mai multe runde de dezbateri faţă în faţă care să permită oamenilor să vadă cine dintre candidaţi şi în ce măsură cunoaşte problemele capitalei, cine şi ce soluţii are pentru ele.
“Mai multe dezbateri electorale iniţiate de către mine nu au avut loc în formatul clasic, adică cu participarea nemijlocită a ambilor candidaţi la Primărie, dat fiind faptul că oponentul meu, dl. Andrei Năstase, a refuzat să participe la ele. Am schimbat pe parcurs formatul dezbaterilor, la ele participînd primarii din suburbii, dar şi simpli cetăţeni. Regret că dl Năstase nu a acceptat să dezbatem punctual fiecare problemă, fiecare domeniu, fiecare soluţie posibilă pentru capitală, pentru oameni.
Cele cîteva dezbateri ce au avut totuşi loc, iniţiate de unele mijloace de informare în masă, dar şi de către societatea civilă, chiar dacă au fost exerciţii utile, totuşi, nu au permis să punem în discuţie întreg spectrul de probleme cu care se confruntă capitala”, a spus candidatul PSRM.
Stimaţi alegători! Dragi prieteni!
Se apropie de final o campanie electorală grea, dar importantă. O campanie care v-a oferit posibilitatea să vedeţi cine şi ce reprezintă, cine şi cu ce gânduri vine la Primărie.
Personal am folosit orice posibilitate în această campanie electorală pentru a-mi promova programul cu care vin la Primărie, pentru a-mi promova soluţiile la acele probleme cu care fiecare dintre noi, chişinăuienii, ne confruntăm în fiecare zi. Am organizat 30 de conferinţe de presă şi peste 150 de întâlniri cu alegătorii, am interacţionat, personal, cu peste 20 000 de locuitori ai capitalei, am acceptat marea majoritate a solicitărilor presei, am participat la zeci de emisiuni. Mă bucură faptul că tot mai mulţi oameni, cu care comunic zi de zi, cunosc viziunea mea şi a echipei mele pentru problemele capitalei. Aceasta înseamnă că votul lor va fi unul conştient şi va fi un vot pentru un program, implementarea căruia va transforma Chişinăul într-un oraş modern.
Regret că în turul doi al alegerilor, campania electorală nu a avut loc aşa cum ar fi trebuit să fie într-un stat democratic, adică cu mai multe runde de dezbateri faţă în faţă care să permită oamenilor să vadă cine dintre candidaţi şi în ce măsură cunoaşte problemele capitalei, cine şi ce soluţii are pentru ele. Mai multe dezbateri electorale iniţiate de către mine nu au avut loc în formatul clasic, adică cu participarea nemijlocită a ambilor candidaţi la Primărie, dat fiind faptul că oponentul meu, dl. Andrei Năstase, a refuzat să participe la ele. Regret că dl Năstase nu a acceptat să dezbatem punctual fiecare problemă, fiecare domeniu, fiecare soluţie posibilă pentru capitală, pentru oameni. Cele câteva dezbateri ce au avut totuşi loc, iniţiate de unele mijloace de informare în masă, dar şi de către societatea civilă, chiar dacă au fost exerciţii utile, totuşi, nu au permis să punem în discuţie întreg spectrul de probleme cu care se confruntă capitala.
Stimaţi alegători! Dragi prieteni! Eu m-am născut în Chişinău şi întreaga mea viaţă am trăit aici. De aceea nu mi-e indiferentă soarta capitalei noastre, a oamenilor care trăiesc aici. Din acest motiv am renunţat la mandatul de deputat şi în ultimii ani m-am dedicat în totalitate soluţionării problemelor Chişinăului, chiar şi fiind în opoziţie şi activând în condiţii extrem de dure. Am abordat acest scrutin cu maximă responsabilitate, deoarece înţeleg că, după decenii de haos şi distrugere, oamenii aşteaptă o viaţă mai bună. Împreună cu experţii noştri, dar şi cu experţi independenţi, am elaborat un program amplu care prevede soluţionarea fiecărei probleme cu care se confruntă capitala astăzi.
Avem o echipă de profesionişti, avem viziune, program şi dorinţa de a schimba în bine viaţa locuitorilor capitalei. Şi sunt convins că, împreună cu dvs., stimaţi alegători, duminică, 3 iunie, vom face primul pas în această direcţie!