Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriGăgăuzia2012Curier electoral

Curier electoral din 20 iulie 2012

|versiune pentru tipar|

CEC solicită majorarea finanţării campaniei electorale

Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia solicită conducerea autonomiei să identifice surse suplimentare pentru finanţarea campaniei electorale. Potrivit preşedintelui CEC, Svetlana Mironova, “doar pentru achitarea salariilor membrilor organelor electorale şi contribuţiile la fondul social şi asigurare medicală este necesar nu mai puţin de 1,3 mln. lei”. Însă bugetul autonomiei prevede pentru cheltuielile din campania electorală suma de de 1,024 mln. lei. De asemenea, bugetul anului 2008 nu a prevăzut resurse financiare pentru organizarea alegerilor, totuşi finanţarea campaniei electorale a fost asigurată din fondul de rezervă al APG.

69 de persoane au primit dreptul de a candida la funcţia de deputat în Adunarea Populară

Comisia Electorală Centrală a înregistrat cel de-al 69-lea candidat la funcţia de deputat în APG. Din numărul total de candidaţi înregistraţi, 36 sunt candidaţi independenţi, iar restul reprezintă partidele politice.

Preşedintele CEC, Svetlana Mironova a adus la cunoştinţa candidaţilor recomandările care trebuie să fie respectate în cursa electorală. Potrivit preşedintelui CEC, toţi candidaţii la funcţia de deputat sunt obligaţi să deschidă un cont special în bancă, care va permite utilizarea transparentă a mijloacelor financiare pe durata campaniei electorale. Toţi candidaţii sunt obligaţi să raporteze săptămînal la CEC despre toate cheltuielile suportate.

În perioada 18 august — 7 septembrie Compania publică “Teleradio-Găgăuzia”va organiza dezbateri cu participarea candidaţilor la funcţia de deputat. Dezbaterile televizate şi radiofonice vor fi gratuite, însă alte genuri de publicitate electorală la postul TV GRT şi în alte surse mass-media vor fi difuzate doar contraplată.

La momentul actual doar în satul Beşghioz nu a fost înregistrat nici un candidat la funcţia de deputat în APG. // Panorama