Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 22 iunie 2007

|versiune pentru tipar|

Validarea alegerilor în Chişinău

Judecătoria sectorului Centru a validat rezultatele alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău şi începînd cu această dată, primarul nou ales intră în exerciţiul funcţiunii. Procedura formală de investitură va avea loc pe 25 iunie, la sediul Primăriei şi Consiliului municipal.

Proteste electorale

În satul Buţeni din raionul Hînceşti sute de oameni au ieşit in strada să protesteze împotriva deciziei instanţei de judecata, care nu a validat mandatul primarului ales în cadrul scrutinului general. Manifestanţii au fost opriţi de detaşamente de carabinieri si poliţişti. (după Pro TV)

Declaraţia aleşilor locali ai PDM

Primarii şi consilierii aleşi din partea Partidului Democrat au difuzat o declaraţie în cuprinsul căreia califică votul alegătorilor ca semn categoric că cetăţenii Republicii Moldova “s-au săturat de incompetenţa, brutalitatea şi aroganţa partidului de guvernămînt”. Aleşii locali ai PDM consideră că rezultatele scrutinului oferă o şansă forţelor politice de orientare democratică “de a contribui în mod considerabil la consolidarea administraţiei publice locale, pentru a scoate Moldova la drumul democraţiei, la calea reală a integrării europene”. Pentru realizarea acestor deziderate, semnatarii declaraţiei anunţă ferm disponibilitatea “de a participa la formarea alianţelor post electorale în toate structurile puterii locale cu celelalte partide de orientare democratică, ca alternativă eficientă şi durabilă a actualei guvernări”.