Angajarea în cîmpul muncii şi dezvoltarea propriilor afaceri
Lansarea Programului municipal de susţinere a tinerilor în procesul de creare a propriilor afaceri prin mecanisme de grantare-creditare preferenţială. Tinerii, benefeciari ai programului, vor putea obţine suport de la autorităţile municipale în valoare de 300.000 lei la lansarea sau(şi) dezvoltarea afacerii, după modelul aplicat începînd cu anul 2008 în raioanele Republicii Moldova. Crearea unui incubator de dezvoltare a afacerilor pentru tineri la nivel municipal.
Crearea în municipiu pe durata mandatului a cel puţin 50 mii locuri de muncă. Crearea unui birou separat în cadrul Agenţiei municipale de ocupare a forţei de muncă, destinat asistenţei directe a tinerilor în procesul de plasament în cîmpul muncii.
Stabilirea unui parteneriat între instituţiile de învăţămînt şi mediul de afaceri în vederea pregătirii, desfăşurării practicii şi angajării tinerilor în structurile municipale şi sectorul privat.
Garanţii sociale pentru tineri şi familiile tinere
Lansarea programului municipal “Spaţiu locativ accesibil pentru locuitorii Chişinăului”. Prin realizarea acestuia va fi asigurată construcţia către anul 2015 a peste 200 mii metri patraţi de spaţiu locativ nou. Programul va facilita accesul prioritar la spaţiul locativ pentru familiile tinere din municipiu şi angajaţii bugetari (educaţie, medicină, cultură, asistenţă socială).
Perfecţionarea sistemului de construcţii ipotecare a spaţiilor locative pentru tinerii specialişti şi familiile social vulnerabile. Crearea condiţiilor pentru reducerea dobînzilor la creditele ipotecare şi prolongarea termenelor de rambursare a creditelor, subvenţionarea parţială din bugetul municipalităţii a dobînzilor la credite pentru tinerii specialişti şi familiile social vulnerabile.
Acordarea din sursele financiare municipale a unei îndemnizaţii unice de 5 mii lei la naşterea copiilor. Această îndemnizaţie va fi indexată anual la mărimea inflaţiei.
Crearea unui fond municipal pentru susţinerea persoanelor şi familiilor social vulnerabile în achitarea plăţilor pentru serviciile comunale.
Renovarea grădiniţelor de copii din municipiu, inclusiv a celor din localităţile suburbane. Asigurarea accesului garantat, după locul de trai, la serviciile de educaţie preşcolară.
Restabilirea înlesnirilor la călătoriile în transportul public pentru studenţi.
Timpul liber, odihnă şi agrement
Stoparea înstrăinării terenurilor şi a construcţiilor ilegale pe teritoriile aferente instituţiilor educaţionale şi celor de tineret.
Amenajarea zonelor de agrement din spaţiile verzi ale municipiului, inclusiv Valea Morilor, Vadul-lui-Vodă, lacurile Ghidighici, Sculeni şi Valea Trandafirilor.
Construcţia unui cinematograf municipal în aer liber. Restabilirea şi dezvoltarea infrastructurii cinematografice a municipiului, inclusiv prin atragerea investiţiilor private în acest domeniu.
Construcţia palatului sporturilor municipal. Stimularea desfăşurării competiţiilor sportive la nivel municipal pentru copii şi tineret. Instituirea Cupei Consiliului Municipal Chişinău pentru cel puţin 10 probe sportive de echipă.
Dezvoltarea unei reţele de cluburi, secţii, cercuri şi centre de creaţie pentru copii şi tineret, susţinute de către Primăria Municipiului Chişinău. Organizarea în zilele de odihnă în scuarurile municipiului Chişinău a manifestărilor cu caracter cultural, artistic şi sportiv de nivel muncipal, naţional şi internaţional.