Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 21 aprilie 2011

|versiune pentru tipar|

Candidaţii PLDM pornesc înainte de înregistrarea oficială

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, Victor Bodiu a prezentat Angajamentul electoral pentru alegerile locale generale din 5 iunie “Împreună pentru Chişinău!”, care conţine 7 priorităţi:

Promisiunile prevăd: atragerea investiţiilor pentru deschiderea a 15 întreprinderi industriale şi crearea a 25.000 de locuri de muncă bine plătite; instalarea punctelor termice individuale în fiecare bloc, ceea ce va reduce cu 20 la sută preţul apei calde şi a căldurii; reparaţia capitală a 100 km de stradă de importanţă orăşenească şi de sector; acordarea de ajutor financiar şi logistic pentru termoizolarea blocurilor; asigurarea iluminării integrale a străzilor şi semaforizarea tuturor intersecţiilor cu risc sporit de accidente etc.

Ghenadie Dumanschi, candidat PLDM la funcţia de consilier, actualul preşedinte al Consiliului Municipal, a menţionat că echipa liberal democrată va aprofunda relaţiile cu Guvernul, mediul academic şi societatea civilă, pentru a asigura Chişinăului un viitor prosper şi sigur. Candidaţii PLDM au declarat că partidul va realiza o campanie electorală curată, civilizată, fără atacuri la persoană.

Notă: Prezentarea platformei electorale şi a candidaţilor PLDM a avut loc înainte de înregistrarea oficială a acestora de către Consiliul electoral de circumscripţie, fapt care a determinat alţi concurenţi şi mass-media să comenteze critic startul înainte de termen al PLDM.


Şi candidatul PCRM se lansează înainte de înregistrarea oficială

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) şi-a prezentat platforma electorală, candidatul la funcţia de primar general şi echipa pentru Consiliul municipal. Igor Dodon, candidatul PCRM la funcţia de primar general, a declarat că prezentarea a fost organizată pentru că este “Joia curată”, iar parcul unde s-a desfăşurat evenimentul este unul dintre cele mai murdare din capitală şi aşa începe curăţenia. Prezent la lansare, liderul PCRM Vladimir Voronin, a declarat că timp de 8 ani partidul a demonstrat că are cadre profesioniste care pot rezolva problemele cele mai importante, care au demonstrat că pot îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, iar Igor Dodon este cel mai destoinic candidat din toţi cei care îşi doresc să ajungă primar de Chişinău.

PL se lansează după înregistrarea oficială

Partidul Liberal (PL) s-a lansat în cursa electorală pentru Consiliul municipal Chişinău, după ce Consiliul Electoral de Circumscripţie a înregistrat lista candidaţilor PL. La lansarea candidaţilor pentru consiliu a fost prezent şi primarul municipiului, Dorin Chirtoacă, care a declarat că doreşte să se bazeze în următorii 4 ani de activitate pe o echipă pregătită să asigure o majoritate pricepută şi activă în Consiliul Municipal. Sloganul Partidului Liberal în campania electorală va fi: “Împreună cu Dorin Chirtoacă pentru Chişinău”. (sursa: Partidul Liberal)

Fostul AMN-ist Alexandru Oleinic va lansa un nou partid după scrutinul din vară

Alexandru Oleinic, ex-membru al Partidului Alianţa Moldova Noastră (AMN), a declarat într-un interviu că rămîne activ în politică, iar după alegerile locale din 5 iunie, ar putea lansa un nou proiect politic în baza membrilor AMN, nemulţumiţi de dispariţia formaţiunii, dar şi a altor persoane dezamăgite de activitatea unor componente ale alianţei de guvernămînt. Oleinic a menţionat că noul proiect ar putea fi lansat după alegerile locale din 5 iunie, pentru a nu fi perceput că ar fura voturi de la anumiţi oponenţi şi pentru a fi un proiect de durată. (sursa: Timpul)

Migraţia din PDM este negată

În cadrul unei conferinţe de presă, cîteva persoane care s-au prezentat drept membri ai organizaţiei teritoriale Botanica a Partidului Democrat din Moldova (PDM), au declarat cî circa 300 de membri ai partidului părăsesc formaţiunea. (sursa: Infotag)

Părăsirea PDM de către membri ai organizaţiei din sectorul Botanica este dezminţită prin declaraţie oficială a PDM, conform căreia, dl Serghei Poddubnîi, care pretinde că reprezintă un grup de membri ai partidului nu reprezintă Partidul Democrat, fiind exclus din partid cu mult timp anterior. Declaraţiile de la conferinţa de presă ale persoanelor care nu au tangenţe cu PDM sînt apreciate drept o tentativă nereuşită a concurenţilor electorali, de a-şi face campanie electorală pe seama Partidului Democrat prin discreditarea formaţiunii. (sursa: PDM)

PSD a depus actele pentru consiliul municipal

Sergiu Coropceanu, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, a depus actele pentru înregistrarea listei de candidaţi din partea PSD pentru funcţia de consilier în Consiliul municipal Chişinău. Lista de candidaţi ai PSD e numită “listă de candidaţi ai poporului”, care nu conţine oameni de afaceri sau politicieni, dar include persoane ce cunosc problemele capitalei. (sursa: PSD)