Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPNL

PNL a depus actele ca şi concurent electoral cu listă proprie şi pentru cursa din Municipiul Chişinău

|versiune pentru tipar| PNL, 29 aprilie 2015

Recent, Delegaţia Politică Naţională a discutat chestiunea implicării PNL în alegerile locale generale de la 14 iunie 2015 şi a delegat BPC atribuţiile privind luarea deciziilor despre participarea partidului în acest scrutin. BPC a adoptat deciziile corespunzatoare legate de PNL in scrutinul local. Astfel, BPC a adoptat decizia privind candidatura la Primarul general al Municipiului Chisinau si la lista de candidati pentru CMC. BPC a desemnat pentru functia de candidat la Primar al Chisinaului pe dl Timotei Turcanu, unul dintre coordonatorii Consiliului Unirii, presedintele Fundaţiei “Turnul Dezrobirii Basarabiei”. PNL ramine fidel principiului de a o oferi oportunitatea politica celorlalte componente ale Consiliului Unirii de a participa pe lista formatiunii in alegeri de orice nivel. La fel a procedat PNL in alegerile parlamentare, cind a avut cea mai buna lista de candidati pentru Legislativ, dintre care jumatate au fost membri ai PNL si jumatate — reprezentanti ai componentelor Consiliului Unirii, fara a avea calitatea de membru al PNL.

Timotei Turcanu nu este membru al PNL, este autor al mai multor concepte, proiecte, planuri, strategii în cadrul Consiliului Unirii privind reunificarea celor două state româneşti. A fost candidatul pentru funcţia de prim-ministru în Guvernul Unirii, prezentat de PNL împreună cu alte componente ale Platformei unioniste “Consiliul Unirii” înainte de alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Pe 29 aprilie PNL a depus la CEC actele în calitate de concurent electoral cu listă proprie în alegerile locale şi actele pentru alegerea Primarului de Chişinău şi a Consiliului Municipal al capitalei. La prima oră, au depus actele pentru înregistrare a listelor de candidaţi doar doi concurenţi, unul dintre care a fost PNL. Primul în lista PNL este Timotei Ţurcanu, al doilea este Sergiu Tataru, vicepreşedinte al AVR-92 “Tiras-Tighina”, membru al PNL, a treia este juristul Iulia Deleu, membru al PNL, al patrulea este Anatol Caraman, preşedintele al AVR-92 “Tiras-Tighina”, coordonator al Consiliului Unirii, al cincilea este Victor Grebenşicov, membru al Consiliului Unirii.

pnl.md