Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015Curier electoral

Curier electoral din 23 iunie 2015

|versiune pentru tipar|

CCA: la sfârşitul campaniei electorale posturile TV au fost mai obiective

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) consideră că la sfârşitul campaniei electorale posturile TV au fost mai obiective, despre aceasta s-a vorbit la şedinţa CCA, care a discutat ultimul raport privind rezultatele monitorizării posturilor TV în cadrul campaniei electorale. Membrii CCA au înregistrat îmbunătăţiri în respectarea regulamentului de reflectare a campaniei electorale, deşi au enunţat anumite obiecţii faţă de difuzori. În perioada 7–14 iunie posturile TV au difuzat 342 material cu conotaţie politică, reflectând activitatea tuturor celor 17 concurenţi pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Cea mai multă atenţie a fost acordată concurentului Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, candidatului Partidului Liberal Democrat, Serafim Urechean, candidatului Partidului Lege şi Dreptate, Marcel Darie, şi Partidului Democrat, Monica Babuc. // Infotag

PLDM îndeamnă alegătorii să susţină forţele pro-europene în turul doi de scrutin

În cadrul unui briefing de presă, liderul PLDM, Vlad Filat a îndemnat cetăţenii să sprijine la alegerile din 28 iunie candidaţii forţelor pro-europene, interesate în dezvoltarea ţării şi combaterea corupţiei. “Votând pentru candidaţii PLDM veţi vota pentru bunăstare şi prosperarea ţării. În localităţile în care în turul doi nu au trecut candidaţii noştri, inclusiv la Chişinău, îndemn să sprijiniţi candidaţii partidelor democratice, deoarece sunt unica şansă pentru un viitor luminos al Moldovei”, a spus Filat.

Serafim Urechean a renunţat la mandatul de consilier în CMC

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a depus la Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău nr. 1 un demers cu privire la excluderea poziţiei nr. 1 din lista candidaţilor la funcţia de consilier in Consiliul municipal Chişinău la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 din partea PLDM. Demersul a fost elaborat în corespundere cu cererea de renunţare la mandatul de consilier a candidatului Serafim Urechean, prezentată pe data de 22 iunie 2015, prin care a solicitat atribuirea mandatelor de consilier acordată următoarelor poziţii în ordinea înregistrată a acestora.