Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | partide.md | avere.md
În acelaşi timp, preşedintele Voronin a calificat prezenţa a aşa numiţilor “tehnologi politici” în Republica Moldova, precum şi ameninţările Dumei FR de aplicare a sancţiunilor economice împotriva RM, drept o implicare directă în campania electorală din Moldova.
Reprezentanţii PPCD au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor cere Comisiei Electorale Centrale sancţionarea prin excluderea din competiţia electorală a candidaţilor independenţi Tudor Tătaru, Silvia Kirillov, Alexandru Buşmaciu şi Matei Ştefan pentru încălcarea Codului Electoral prin punerea pe post a unui spot calificat de PPCD drept denigrător.
Spotul a fost difuzat la 20 februarie de “Moldova 1” în timpii de antenă gratuiţi oferiţi candidaţilor independenţi nominalizaţi. PPCD a mai anunţat că va cere Consiliului Coordonator al Audiovizualului să dea o apreciere adecvată acestei acţiuni şi să sancţioneze compania publică “Teleradio Moldova” pentru încălcarea Legii audiovizualului.
Silvia Kirillov
candidat independent
Alexandru Buşmachiu
candidat independent
Ştefan Matei
candidat independent
Tudor Tătaru
candidat independent
Preşedintele UNST, Eugen Balan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că studenţii nu vor reuşi pînă la 6 martie să primească certificatele cu drept de vot de la CEC. UNST a calificat refuzul CEC de a restabili modalitatea de vot din anul 2001 atunci cînd studenţii au votat la universităţi, drept “un act politic, orientat spre diminuarea participării tineretului studios în alegeri, îndeplinind comanda politică a partidului de guvernămînt”.
UNST cere deschiderea secţiilor de votare în cadrul universităţilor, în caz contrar vor recurge la acţiuni de protest de amploare. CEC a stabilit că studenţii care îşi fac studiile la secţia zi, inclusiv cei din Transnistria, vor putea vota la orice secţie de votare cu certificatul pentru drept de vot pe care îl vor primi direct de la Comisia Electorală Centrală.
În acelaşi timp, Alianţa Studenţilor din Moldova s-a declarat indignată de faptul că “unele organizaţii care se auto-denumesc studenţeşti, încearcă să vorbească în numele tuturor studenţilor”. Alianţa a calificat acţiunile acestor organizaţii drept “o încercare de a manipula opinia publică, iar activitatea lor reprezintă o încercare de a satisface interesele politice ale anumitor concurenţi electorali prin manipularea studenţilor”.