Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009DeclaraţiiMAE

Manifestul de la Cahul al MAE

|versiune pentru tipar| MAE, 1 martie 2009

18 ani ne-au ajuns!

Moldova este sărăcită de lăcomia conducătorilor de până acum. Moldova este secată până la os după ce, ani de-a rândul, cei aflaţi în fruntea ţării şi-au umplut buzunarele fără să le pese de soarta miilor de cetăţeni oneşti.

Ţara noastră, Republica Moldova, este bolnavă de sărăcie. O sărăcie cumplită cauzată numai şi numai de viclenie, de hoţie şi de înşelăciunea cu care au acoperit-o conducătorii ei. Oameni buni, vorbim despre CORUPŢIE. Corupţia şi-a întins braţele peste Moldova asemeni unei caracatiţe: pornind de la centru şi până la fiecare localitate. Ştiţi doar, la fel de bine ca şi noi, că în Moldova zilelor noastre, nu se uită nimeni la tine fără să-ţi ceară mită!

La data de 5 aprilie, când vor avea loc alegerile parlamentare în Republica Moldova, trebuie să votăm pentru o cale nouă. Trebuie să votăm pentru o nouă Moldovă, pentru o ţară unde bunăstarea să nu mai fie un drept doar pentru cei bogaţi, ci un dat al tuturor oamenilor.

Ni se îndrugă vrute şi nevrute. Celelalte partide nu au întreprins măsuri şi acţiuni adecvate întru a soluţiona nevoile oamenilor. De 18 ani ni se tot spune că traversăm o perioadă grea, de tranziţie. Şi ni se spune să avem răbdare. În timp ce oamenii oneşti şi cu frică de Dumnezeu strâng din dinţi şi suportă greutăţile vieţii, politicienii corupţi îşi îndeasă banii ţării în propriile buzunare. Aşa ceva nu se mai poate!

Pe 5 aprilie trebuie să alegem: ori continuăm să trăim în sărăcie, ori votăm pentru prosperitatea Moldovei. Votăm pentru puful în care stau conducătorii sau pentru construirea unei ţări europene, bine dezvoltate? Oameni buni, la 5 aprilie avem de ales: onestitate ori corupţie.

Noi, Mişcarea social — politică “Acţiunea Europeană”, împreună cu partidele care ne sunt alături — Partidul Naţional Liberal şi Partidul Naţional Român — suntem pregătiţi să punem capăt corupţiei şi să facem loc bunăstării pentru Moldova şi cetăţenii ei. E nevoie de oameni nepătaţi de corupţie şi de hoţie de stat. E nevoie de oameni bine pregătiţi şi hotărâţi să facă bine ţării. Să taie de la rădăcină veninul aducător de sărăcie şi să facă loc şi lucrurilor bune pe care Moldova noastră le merită. Iar Mişcarea Acţiunea Europeană are voinţa şi forţa de a aduce binele în Moldova.

Vă îndemnăm să ne susţineţi, să vă alăturaţi acestui mesaj. Hai să ducem această veste în fiecare casă, să ajungă la tot omul speranţa că putem scăpa ţara de CORUPŢIE. Este timpul să ne câştigăm dreptul la bunăstare pentru întreaga Moldovă.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: www.ae.md