Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPNL

Lansarea electorală a PNL va avea loc sîmbătă. PNL.ro sprijină PNL.md

|versiune pentru tipar| PNL, 21 octombrie 2010 | 

Astazi, la sediul PNL, a avut loc o conferinta de presa, in care au fost abordate patru subiecte: 1. Lansarea campaniei electorale a PNL. 2. Lista PNL pentru Parlament si Mesajul PNL in campania electorala. 3. Sprijinul moral si politic exprimat de Partidul National Liberal din Romania. 4. Discriminarea mediatica a PNL.

La conferinta de presa au participat Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Igor Cupet, reprezentantul PNL din R.Moldova pentru relatiile cu PNL din Romania, locul doi pe lista PNL, Andrei Iuri-Apostol, membru al BPC al PNL, primul presedinte al PNL din R.Moldova, locul 6 pe lista. La conferinta au mai fost prezenti Anatol Revenco, vicepresedinte al PNL, locul 3 pe lista, si Bogdan-Alexandru Boza, reprezentantul PNL din Romania pentru campania electorala a PNL din Republica Moldova.

Referitor la primul subiect, s-a dat avizul ca simbata, 23 octombrie, va avea loc lansarea PNL in campania electorala in Scuarul Europei, la ora 11.00, la care vor participa adepti si simpatizanti ai PNL din capitala si din raioanele republicii.

Referitor la lista si la slogan, s-a mentionat calitatea persoanelor profesioniste incluse pe lista PNL, in primii 15 fiind 8 femei, in primii 10 fiind 5 femei, 2 tineri economisti cu studii in Romania si trei domni cu experienta profesionala si politica. Sint 37 femei, in total, 67 barbati, 17 tineri; sint 44 persoane din Chisinau, 58 din teritoriu. Sint 21 pedagogi, 2 doctori in stiinte, 11 medici, 12 economisti, 10 juristi, 17 oameni de afaceri. Pe lista PNL este cel mai in virsta candidat pt Parlament, Igor Burca, in virsta de 88 de ani.

PNL participa pentru prima oara ca entitate politica pentru alegerile parlamentare si are sprijinul PNL din Romania. In continuare, postam Mesajul PNL, Scrisoarea semnata de Crin Antonescu, Presedintele PNL din Romania, si Declaratia PNL privind discriminarea mediatica.

Mesajul PNL in campania electorala

Spre fericire, in 14 ani de regim comunist, din cei 19 de Independenta a acestei palme de pamint romanesc, ocupat de URSS pe 28 iunie 1940, fortele antinationale nu au lichidat spiritul national, aspiratia unionista, procesul de renastere nationala.

PNL, reconstituit in 2006, si-a pastrat verticalitatea sub regim comunist, dar si sub o guvernare democratica.

PNL a sprijinit fortele liberale pe 29 iulie 2009, contribuind la demolarea regimului comunist.

PNL a fost alaturi de Alianta pentru Integrare Europeana, dar a avut o pozitie ferma fata de greselile acesteia si de tratarea fara demnitate a istoriei noastre zbuciumate.

PNL regreta ca democratii nu au format un Bloc al Unitatii Nationale sau o Alianta a Unitatii Romanesti, pentru a nu admite revenirea comunistilor la guvernare.

PNL vine cu un Mesaj al Demnitatii Nationale, cu Mesajul Unirii celor doua state romanesti — “PNL propune Unirea cu Romania. PNL reda Demnitatea” — ca un Act firesc de dreptate istorica si unica salvare de saracie si disperare. Eroii Neamului au afirmat adevarul ca “Ne vom salva doar revenind la romanism si realizind reintregirea neamului romanesc”.

Unirea cu Romania — prin votul suveran al cetatenilor sau prin Parlament — este calea cea mai scurta spre Europa, unde legea e pentru toti, cetateanul e liber, are drepturi, poate munci si avea un trai ca omul.

PNL este sigur ca, prin reintregirea neamului romanesc, vom scapa de saracie. Unde-s doi, puterea creste si dusmanul nu sporeste. Saracia poate fi eradicata, somajul poate fi redus si alte probleme pot fi solutionate doar daca vom avea investitii straine considerabile, ce au nevoie de o zona de securitate solida, de o umbrela pentru investii. Aceasta poate fi oferita de NATO si UE. Unirea cu Romania ne garanteaza securitatea si ne deschide calea spre bunastare.

PNL saluta ca Romania nu recunoaste consecintele Pactului Molotov Ribbentrop, care a zmuls Basarabia din trupul Romaniei. Autoritatile sovietice i-au deportat pe basarabeni, i-au supus genocidului, unei vieti inumane.

PNL a incins Hora Unirii sub regim comunist, de Ziua Europei, pe 9 mai 2008, si a facut un lant uman intre actualul Parlament si Sfatul Tarii, care a votat Unirea.

PNL a protestat contra defilarii soldatilor moldoveni pe Piata Rosie, precum a decis gresit Alianta pentru Integrarea Europeana. Tinerii national-liberali au coborit drapelele in doliu si pe 28 iunie, pe 23 august, cind am comemorat doua ocupatii sovietice.

PNL i-a solicitat Cancelarului federal german sa isi prezinte scuzele in fata poporului roman pentru Pactul Hitler-Stalin si sa ceara Rusiei sa permita reunificarea Romaniei, cum a permis reunificarea Germaniei.

PNL trezeste speranta de regasire a romanilor intr-un singur stat, puternic, intr-o Europa unita.

PNL spune raspicat ca propaganda comunista ne-a facut un mare rau. PNL vrea sa scoata din sufletul cetatenilor frica de Romania — o tara europeana, cu cetateni europeni. Romania e si Tara basarabenilor. Moldova e Romania si Romania e Moldova. Romania are probleme doar deoarece inca nu e intregita. Insa in Romania se traieste cu mult mai bine.

Speram ca Romania va oferi cetatenie romana, in regim urgent, cetatenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. PNL din Romania, care sprijina moral si politic PNL din Moldova, printr-o scrisoare a dlui Crin Antonescu, va spune Europei si SUA ca poporul roman vrea sa fie impreuna in Uniunea Europeana.

PNL a obtinut in instantele nationale de judecata, in baza Conventiei Europene a drepturilor omului, si dreptul de a vorbi deschis despre Unire. Falsii adepti ai statalitatii si independentei se tem de Unire, pentru ca nu vor mai putea fura statul.

Platforma economica a PNL se va realiza cind la Putere vor fi forte ce pun demnitatea nationala mai presus decit pragmatismul care e pe placul Moscovei.

Si Rusia, si Europa NE VOR zona-tampon intre Est si Vest. Noi, insa, avem dreptul sa fim cu toti romanii intr-un stat liber si prosper.

Unirea este inevitabila. PNL aduce in casele oamenilor aceasta sansa de salvare a neamului romanesc. Totul depinde doar de noi.

Nu va temeti sa va numiti romani. Natiunea romaneasca este una europeana. Ne ajung 20 de ani de cind ne chinuim sa avem un trai mai bun. Si l-au facut numai hotii si mincinosii, care va fura banii si va alunga sa munciti departe de casa si de familie.

Sageata National-Liberala arata directia corecta — Romania, unde locuiesc 100 de minoritati etnice cu toate drepturile. In Moldova nu au drepturi chiar romanii majoritari — nici la identitate, nici la viata. PNL nu are banii partidelor prorusesti, ce au impinzit strazile cu afise de kilometri patrati, cind familii intregi nu au ce minca. PNL conteaza pe solidaritate si pe demnitatea nationala.

Sa fim curajosi, sa ne amintim ce au suferit parintii, bunicii sub regim comunist si sa ne orientam spre viitor, sa nu mai votam trecutul comunist sarac.

Votati unit pentru demnitate, sa nu ne spuna nimeni ca sintem doar 3 procente cei ce dorim Unirea.

Azi sintem multi, miine vom fi si mai multi!
Votati viitorul romanesc, european!
Votati Sageata!
Votati PNL si veti fi mindri de votul Dumneavoastra!
Pentru ca PNL reda Demnitatea!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Sursa: www.pavlicenco.md