Principalele probleme ale societăţii noastre sunt de ordin economic şi social.
Ţara are nevoie de stabilitate şi de echilibru între forţele politice.
După un an de aflare la putere coaliţia de guvernământ a arătat că nu constituie o alternativă pozitivă în raport cu fosta guvernare comunistă.
La baza întregii activităţi a coaliţiei de guvernământ stă logica confruntării. Societatea e împărţită în tabere beligerante.
Escaladarea conflictului între putere şi opoziţie aprofundează criza politică.
Criza politică adânceşte criza economică şi are urmări sociale deosebit de grave.
Atât liberalii, cât şi comuniştii au arătat egoism politic, incapacitate de dialog şi nedorinţa de a găsi compromisuri rezonabile.
Încercările insistente de a-şi promova cu orice preţ candidaţii la funcţia de Preşedinte au determinat dizolvarea repetată a Parlamentului şi convocarea de noi alegeri parlamentare.
Referendumul din 5 septembrie a fost o aventură politică, întreprinsă cu scopul rămânerii la putere a componentelor AIE.
Rezultatele referendumului din 5 septembrie au reprezentat un vot de neîncredere al cetăţenilor faţă de guvernarea liberală.
Atât guvernarea liberală, cât şi opoziţia comunistă au respins iniţiativa PPCD de a semna în preajma noilor alegeri “Acordul pentru Depăşirea Cirzei Constituţionale”.
În ambele tabere interesele de partid prevalează asupra celor naţionale.
Din cauza crizei politice sunt blocate investiţiile străine.
Actuala putere nu a făcut reformele-cheie pe care le aştepta societatea.
Numărul de locuri de muncă nu creşte, ceea ce amplifică migraţia forţei de muncă peste hotare.
Nu sunt luate măsuri de stimulare a mediului de afaceri prin instrumente fiscale şi de creditare cu dobânzi rezonabile.
Presiunea organelor de control şi de urmărire penală asupra agenţilor economici devine insuportabilă.
Este blocată reforma administraţiei publice locale. Alianţa de guvernământ nu doreşte descentralizarea puterii de stat şi consolidarea capacităţii administrative şi financiare a colectivităţilor locale.
“Verticala puterii” este menţinută şi folosită de guvernanţi pentru a exercita presiuni asupra aleşilor locali, care sunt constrânşi să treacă în partidele puterii.
Puterea judecătorească este supusă unor atacuri permanente, legislaţia în domeniu este ciopârţită şi adaptată la interesul de moment al puterii politice.
Actuala conducere insistă să elimine din sistemul judecătoresc pe toţi cei care nu i se subordonează şi caută să îi înlocuiască cu persoane docile.
Reforma Procuraturii, a Ministerului de Interne, a Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi a Corupţiei este blocată. Ele au rămas instrumente de presiune asupra oamenilor de afaceri indezirabili puterii şi sunt folosite contra oponenţilor politici.
Guvernarea liberală este incapabilă să combată corupţia, crima organizată şi concurenţa neloială.
Sărăcia şi stagnarea economică sunt urmări directe ale controlului total al oligarhilor şi al grupurilor de interese asupra partidelor aflate la guvernare.
AIE a instalat în fruntea Serviciului de Informaţii şi Securitate cadre vechi, din vârfurile fostului KGB-ului, cu vechime de zeci de ani în organele de represiune ale regimului totalitar sovietic.
Compania “Teleradio Moldova” este pusă sub un control politic dur, promovând aproape exclusiv exponenţii actualei puteri şi blocând accesul opoziţiei şi al societăţii civile.
Nici Procuratura Generală, nici comisia parlamentară de anchetă nu au făcut lumină asupra tragicelor evenimente de la 7 aprilie 2009. Organizatorii acelor acţiuni violente nu au fost identificaţi.
Fosta guvernare comunistă a tensionat în mod artificial relaţiile cu România, iar actuala putere a deteriorat grav relaţiile politice şi economice cu Federaţia Rusă.
Republica Moldova are nevoie de relaţii pozitive cu toţi vecinii.
Antagonizarea conflictului geopolitic este în detrimentul ţării noastre.
PPCD ESTE DISPUS SĂ DEZVOLTE UN DIALOG POZITIV CU TOATE FORŢELE POLITICE DIN ŢARĂ ŞI ARE UN RESPECT EGAL PENTRU TOŢI ACTORII POLITICI, PE CARE ÎI TRATEAZĂ CA POTENŢIALI PARTENERI SAU OPONENŢI ŞI ÎN NICI UN CAZ CA DUŞMANI.
PPCD APRECIAZĂ CĂ DUPĂ ALEGERILE DIN 28 NOIEMBRIE ACTUALA GUVERNARE LIBERALĂ TREBUIE SĂ PLECE, IAR FOSTA PUTERE COMUNISTĂ NU TREBUIE SĂ REVINĂ.
PPCD ESTE FORŢA A TREIA, DESCHISA PENTRU TOŢI CETĂŢENII ŢĂRII CARE S-AU DEZAMĂGIT DE ACTUALA PUTERE ŞI NU DORESC REVNIREA PUTERII COMUNISTE.
ŢARA ARE NEVOIE DE UNITATE, DE STABILITATE ŞI DE BUNĂSTARE.
PARTIDUL POPULAR CREŞTIN DEMOCRAT CHEAMĂ TOŢI CETĂŢENII LA SOLIDARITATE ÎN NUMELE PATRIEI NOASTRE REPUBLICA MOLDOVA.
LA 28 NOIEMBRIE VOTĂM PPCD!
ŢARA TREBUIE GUVERNATĂ DE OAMENI DE STAT RESOPNSABILI ŞI CINSTIŢI.