Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPSD

PSD propune soluţii reale de redresare a sectorului agrar

|versiune pentru tipar| PSD, 11 noiembrie 2010 | 

În cadrul unei conferinţei de presă, Partidul Social Democrat şi Asociaţia Întreprinzătorilor Italieni din Republica Moldova au accentuat importanţa unei stabilităţi politice şi necesitatea creării unor condiţii avantajoase de atragere a investitorilor străini.

Preşedintele PSD, Victor Şelin a declarat că politica AIE de a vinde terenurile nerezidenţilor de fapt nu este o soluţie a problemei sectorului agrar: “Aceştia cumpărăr terenurile cu scopul reveinderii acestora mai tîrziu cu un preţ mai mare decît iniţial au fost procurate. De aceea şi multe terenuri stau neprelucrate”.

Reprezentantul Asociaţiei Întreprinzătorilor Italieni din Republica Moldova, Stefano Mercuri a susţinut ideea liderului PSD menţionînd: “Republica Moldova are terenuri foarte bune, agricultorii italieni care se întorc din Moldova în Italia sînt impresionaţi la cit de negru este solul moldovenesc, ceea ce demonstrează calitatea acestuia”.

În baza memorandumului semnat între Partidul Social Democrat şi Asociaţia Producătorilor Italieni “APIEXPORT”, părţile se obligă să creeze condiţii de atragere a investiţiilor şi totodată Republica Moldova se va declara drept stat — Zonă Economică Liberă şi va adera la Spaţiul Unic Vamal Belarus-Rusia-Cazahstan, ceea ce va permite comercializarea produselor pe o piata de peste 250 milioane de consumatori.

La fel au fost menţionate şi interesele italienilor în susţinerea Partidului Social Democrat: “Noi sîntem o organizaţie apolitică, dar programul «Unica soluţie — Revoluţie Economică» este un concept real pentru redresarea economiei moldoveneşti ceea ce va determina mulţi moldoveni aflaţi peste hotare să revină în ţară şi să prelucreze terenurile lor. Din experienţa Italiei, pot spune, că după al doilea război mondial, agricultura a fost acel aspect care a necesitat o investiţie sporită, dar care astăzi asigură statul italian cu produse de calitate”, a declarat Stefano Mercuri.

Fiind întrebaţi dacă PSD nu va accede în viitorul Parlament, Ruslan Bîrlădeanu, vicepreşedintele PSD a precizat că populaţia ţării este cea care trebuie să decidă ce este mai bine pentru viitorul lor: Partdisul Social Democrat nu doar acum vine cu soluţii în economie, încă înainte de campanie electorală am propus cîteva soluţii şi chiar parteneri concreţi care ar sprijini Republica Moldova în îmbunătăţirea situaţiei. Însă actuala guvernare nu a luat în consideraţie propunerile noastre.

Liderul PSD, Victor Şelin a informat că în data de 21 noiembrie 2010, în incita Sălii “Casa Sărbătorii” urmează să aibă loc un Forum al fermierilor şi agricultorii, specialişti şi antreprenori, unde va fi prezentat proiectul de redresare a sectorului agrar din Republica Moldova. Asociaţia Producătorilor Italieni “APIEXPORT” va fi prezentă la acest eveniment în calitate de partener şi oaspete de onoare.

Centrul de presă PSD