Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Prezenţă impresionantă la alegerea deschisă a candidaţilor PDM

|versiune pentru tipar| PDM, 28 septembrie 2014

Peste 40 de mii de persoane au venit până la ora 12.00 la secţiile de votare deschise în toate raioanele ţării de Partidul Democrat pentru alegerea deschisă a candidaţilor săi în Parlament.

Potrivit informaţiilor prezentate la Comisia Electorală a PDM, o prezenţă sporită a fost înregistrată în municipiul Chişinău, unde au votat peste 6 mii de persoane, în raionul Teleneşti au votat 2 mii de persoane, în Anenii Noi — 1,9 mii, în Donduşeni şi Comrat — 1,7 mii. La Căuşeni şi Orhei au venit cca 1,5 mii de persoane.

“Alegerea deschisă a candidaţilor PDM se desfăşoară la această oră în condiţii normale, fără incidente de natură să perturbeze procesul de exprimare a votului. Rata de participare a depăşit aşteptările noastre, iar în unele raioane există riscul epuizării stocului de buletine înainte de a se închide secţiile de votare. Aceasta demonstrează că iniţiativa PDM este de succes şi reflectă aşteptările oamenilor de a participa mai mult la luarea deciziilor”, a declarat preşedintele Comisiei Electorale a PDM, Sergiu Sîrbu.

Alegerile deschise ale candidaţilor PDM pentru listele electorale au demarat la ora 08.00 şi se vor încheia la 20.00. În acest scop Partidul Democrat a deschis 42 de secţii de votare în toate raioanele ţării, câte una în UTA Găgăuzia şi sectoarele municipiului Chişinău, şi două secţii de votare în Italia.

Sursa: www.pdm.md