Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Voluntari de la Partidul Socialiştilor Europeni, în campanie de teren pentru democraţi

|versiune pentru tipar| PDM, 19 noiembrie 2014 | 

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) a decis să facă, în premieră, campanie electorală pentru un partid politic din Moldova. Un grup de tineri voluntari PES din Franţa, Spania, Austria, Belgia şi Germania a venit în acest scop la Chişinău pentru a susţine măsurile propuse de Partidul Democrat din Moldova şi a transmite moldovenilor mesajele democraţilor.

“Noi suntem în Moldova pentru prima dată. Am venit să susţinem în alegeri Partidul Democrat, pentru că este un partid cu o viziune modernă, europeană”, a declarat Nicolas Gruet, voluntar PES din Franţa, într-o întâlnire cu presa la sediul central al PDM.

Voluntară din Spania, Alicia Gonzalez Rodriguez a subliniat, la rândul ei, că este foarte important faptul că Partidul Democrat susţine drepturile femeilor şi egalitatea dintre femei şi bărbaţi. “Am văzut că PDM are un mesaj direct şi clar pentru femeile din Moldova. Pentru social-democraţii europeni, egalitatea între bărbaţi şi femei este un lucru foarte important. Considerăm că societăţile în care există cea mai mare bunăstare sunt şi societăţile în care s-au făcut şi cele mai mari progrese pe tema egalităţii dintre bărbaţi şi femei”, a explicat tânăra voluntară.

Vicepreşedintele PDM Oleg Ţulea a anunţat că, de comun acord cu colegii din PES, a fost stabilit un calendar de activităţi electorale, care include campanie de teren în municipiul Chişinău, precum şi în raioanele Nisporeni şi Orhei. “Colegii din PES vor vorbi cu cetăţenii, în special cu tinerii, despre propunerile PDM pentru crearea de locuri de muncă mai bine plătite, pentru susţinerea familiilor şi pentru drepturile femeilor. Prietenii noştri din Partidul Socialiştilor Europeni vor să pună umărul la performanţa electorală a PDM. Noi suntem convinşi că propunerile noastre sunt bune pentru moldoveni indiferent în ce limbă sunt exprimate — română, rusă, engleză, franceză”, a declarat Oleg Ţulea.

Prima acţiune de teren a voluntarilor PES a avut loc astăzi la un cort electoral al PDM din Chişinău, unde tinerii din UE au împărţit, alături de democraţi, materialele electorale ale Partidului Democrat şi le-au vorbit chişinăuienilor, în special celor tineri, despre soluţiile PDM pentru dezvoltarea ţării şi susţinerea familiilor.

Serviciul de Presă al PDM
Sursa: www.pdm.md