Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPVE

Femeile te scot l@ vot!

|versiune pentru tipar| PVE, 19 noiembrie 2014

Grupul Femeilor din Partidul Verde Ecologist a organizat astăzi, 19 noiembrie, în faţa Parlamentului Republicii Moldova, un flash mob cu tema FEMEILE TE SCOT L@ VOT!

Partidul Verde Ecologist promovează implicarea femeii în viaţa politică şi în procesul decizional şi îndeamnă cetăţenii să iasă la vot şi să dea dovadă de responsabilitate civică.

“Femeile nu sunt prezentate în instituţiile statului, deşi ele constituie 52% din populaţia Republicii Moldova. Acesta este un indiciu că trăim într-o societate cu un grad sporit de discriminare pe criterii de gen”, a declarat Irina Niculcea, membru al Partidului Verde Ecologist.

“În Franţa femeile reprezintǎ 26.9% dintre deputaţi, în timp ce în politica localǎ, ele reprezintǎ numai 13.9%. Prin comparaţie cu Moldova, situaţia în Franţa pare a fi una spre care sǎ privim cu optimism. În Parlamentul Republicii Moldova sunt prezente doar 19% femei. Acest aspect se poate remarca şi în implicarea fenomenului decizional”, a spus Alla Tofan, membru al Partidului Verde Ecologist.

Anul acesta este pentru prima dată în istoria politică a Moldovei când egalitatea de gen este o normă condiţionată partidelor politice pentru a spori diversitatea şi calitatea actorilor politici.

Partidul Verde Ecologist este primul partid politic care a aplicat această normă europeană, egalitatea de gen fiind un principiu european.

Sursa: www.greenparty.md