Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco în raionul Dubăsari: Puterea va ridica şi în continuare vîrsta de pensionare

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 21 octombrie 2016

Creşterea vîrstei de pensionare, reducerea cheltuielilor sociale — sînt doar unele condiţii prevăzute de acordul cu Fondul Monetar Internaţional cu privire la oferirea unui împrumut în valoare de 100 de milioane de dolari, care, într-un fel sau altul, vor fi furate de cei de la putere.

Despre aceasta a declarat candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, în cadrul întîlnirii cu locuitorii din Holercani, raionul Dubăsari, unde a fost prezentat Decretul Nr.1 “Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

“Ei acum intenţionează să semneze un acord cu Fondul Monetar Internaţional privind oferirea unui credit în mărime de o sută de milioane de dolari. FMI a pus condiţii foarte dure, printre ele creşterea vîrstei de pensionare, a tarifelor, convertirea miliardului în datorie de stat, revenirea la structura judeţelor”, a declarat el.

În context, candidatul a subliniat că situaţia atît de complicată în care s-a pomenit Moldova acum — este consecinţa creditului furat de către autorităţi: “Bani pentru finanţarea domeniului social nu-s”.

“Este necesară formarea unei noi puteri, care va demara reabilitarea Moldovei. Iar să înceapă trebuie de la arestarea tuturor celor care au furat miliardul. Ulterior, este necesară restabilirea economiei pentru finanţarea proiectelor sociale: în medicină, învăţămînt, pentru creşterea pensiilor şi salariilor. Aceasta însă va fi foarte complicat de făcut în condiţiile miliardului furat de această guvernare şi distrugerea economiei Moldovei”, a încheiat Ciubaşenco.

pnru.md