Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiInna Popenco

Declaraţia candidatului MR la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Inna Popenco

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Inna Popenco, 21 octombrie 2016

Noi catalogăm acţiunile CEC şi ale instituţiilor de judecată ca represiune împotriva noastră în calitate de candidaţi la alegeri. Motivul acuzaţiilor este absolut inventat. Magazinele sociale pentru pensionari – este un program care de mai bine de un an se dezvoltă deja în Orhei. Acolo, după alegeri au fost deschise aproximativ 5 astfel de magazine. Acestea activează transparent, fără a obţine profit şi sunt destinate pentru toţi pensionarii care azi duc un trai foarte greu. Noi nu înţelegem, de ce autorităţile şi concurenţii noştri le refuză bătrânilor accesul la produsele disponibile la un preţ minim. Nu înţelegem de ce acest proiect provoacă atât de multă furie şi invidie.

Noi nu doar că ne considerăm nevinovaţi. Noi ştim că, indiferent de decizia faţă de noi, indiferent de alegeri şi de faptul dacă ne vor permite să participăm la acestea, noi ne vom continua programul. Noi vom continua să-i susţinem pe bătrâni – pensionarii şi veteranii. Noi vom deschide, aşa cum am promis, aproximativ 100 de astfel de magazine în toată ţara. Alegerile vor trece, politicienii murdari şi mincinoşi vor pleca, iar magazinele noastre vor rămâne.

Noi ne mândrim cu faptul că putem să le oferim un ajutor real nevoiaşilor.

Astăzi, oamenii şi-au dorit nespus de mult să vină la Curtea de Apel pentru a-şi exprima nemulţumirea. Noi am primit multe apeluri telefonice de la persoane care vor să ne sprijine şi care ne-au întrebat la ce oră să vină la mitingul de protest. Dar noi am sperat că, în această ţară, încă mai funcţionează legea şi este bunul simţ.

Acum, însă, noi ne-am convins încă o dată că în Moldova nu este democraţie, iar politicienii şi-au pierdut cu totul conştiinţa. Noi vom contesta decizia de astăzi a Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie. Noi îi îndemnăm pe toţi susţinătorii noştri, pe toţi cei care sunt împotriva acestui regim să vină la Curtea Supremă de Justiţie la un miting de protest.

Despre ora şi locul protestului o să vă înştiinţăm adăugător.

facebook.com