Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Marian Lupu de la Bratislava: Există un sprijin important pentru ca Republica Moldova sa facă parte din UE

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 16 septembrie 2016

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a participat la reuniunea celor mai importanţi politicieni europeni din familia socialistă şi democrată, care a avut loc pe 16 septembrie, curent, la Bratislava. Întrunirea sub egida Partidului Socialiştilor Europeni (PES) a fost organizată în marja summit-ului şefilor de stat şi de guvern ai Uniunii Europene, găzduită de prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico.

La discuţiile de la Bratislava în cadrul PES au participat lideri europeni marcanţi, precum Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, Serghei Stanishev, preşedintele PES, Corina Creţu, comisar european pentru politici regionale, Matteo Renzi, prim-ministrul Italiei, Christian Kern, cancelarul Austriei, Antóonio Costa, prim-ministrul Portugaliei, Stefan Löfven, prim-ministrul Suediei, şi mulţi alţi oficiali de prim rang. Colegii social-democraţi i-au urat succes lui Marian Lupu la alegerile prezidenţialele, menţionând că el este “unicul candidat proeuropean care poate şi va realiza succese în parcursul european al Republicii Moldova”.

Într-un mesaj public liderul PDM a transmis că vocea Moldovei s-a făcut auzită în capitala Slovaciei, care în această zi a fost şi capitala Europei: “Din discuţiile avute un lucru e foarte clar — există un sprijin important pentru ca Republica Moldova să facă parte din familia Uniunii Europene”. În cadrul reuniunii PES Marian Lupu a subliniat că “drumul european este o alegere, care va aduce beneficii pentru familiile din Moldova, pentru sistemul de educaţie, pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru crearea de locuri de muncă mai bine plătite la noi acasă, în ţara noastră. Colegii social-democraţi europeni admiră eforturile şi ambiţia Republicii Moldova de a-şi realiza visul european şi ne vor acorda în continuare susţinerea lor. Pot spune şi de aici, aşa cum spun şi de la Chişinău, că împreună cu partenerii noştri europeni suntem într-adevăr mai puternici”, a declarat Preşedintele Partidului Democrat din Moldova.

La Bratislava Marian Lupu a avut, de asemenea, o întâlnire cu Miroslav Lajcak, ministrul de Externe al Slovaciei, ţara care deţine la moment preşedinţia Consiliului European. Preşedintele PDM i-a solicitat şefului diplomaţiei slovace promoveze Republica Moldova pe agenda europeană, inclusiv, deblocarea asistenţei financiare pentru ţara noastră.

Marian Lupu are excelente relaţii cu cei mai influenţi politicieni europeni şi mondiali, participă frecvent la reuniunile liderilor din familia politică socialistă şi democrată, este vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste (IS), iar PDM e singura formaţiune din Republica Moldova membru al IS şi membru asociat al PES.

pdm.md