Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010Buletin informativ

Buletin informativ din 13 august 2010

|versiune pentru tipar|

Hotărîri ale CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a adoptat cîteva hotărîri, prin care:

Primăria Chişinău a lansat serviciul on-line de verificare a listelor electorale

Primăria municipiului Chişinău a anunţat despre lansarea serviciului on-line de verificare a listelor electorale întocmite pentru referendumul din 5 septembrie 2010. Potrivit anunţului, cetăţenii cu drept de vot, care au viză de domiciliu sau reşedinţă în Chişinău, pot verifica dacă au fost incluşi în lista alegătorilor.

PNL optează PENTRU un Preşedinte unionist

Partidul Naţional Liberal (PNL) a lansat invitaţia şi lozincile pentru participarea la referendumul constituţional din 5 septembrie 2010. Potrivit apelului, “Parlamentul nu a reuşit să aleagă un Preşedinte. Îl vom alege noi, cu toţii împreună. Avem nevoie de un Preşedinte curajos, care să ne însoţească spre Unirea cu România — calea cea mai scurtă de integrare în UE. Votează la referendum PENTRU un Preşedinte, care să te facă liber! Votează PENTRU un Preşedinte, care să-ţi fie mereu alături!”.

Instruirea jurnaliştilor despre reflectarea referendumului

Circa 20 de jurnalişti şi redactori mass-media din Republica Moldova participă la trainingul axat pe rolul mijloacelor de informare în masă în timpul referendumului consituţional. Trainigul este organizat în cadrul Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene “Programul privind Susţinerea Democraţiei în Moldova” (Componenta — Sprijin pentru dezvoltarea mass-media pluraliste) în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali