Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaraţie de protest impotriva blocarii de catre Compania “Teleradio-Moldova” a accesului la public al Opozitiei in favoarea Puterii si a aliatilor acesteia

|versiune pentru tipar||
AMN / 28 septembrie 2006
Alianţa “Moldova Noastră”Imi exprim uimirea si indignarea in legatura excluderea mea de la emisiunea postului “TV Moldova 1” din 27 septembrie, curent, la care membrii delegatiei parlamentare a Republicii Moldova si-au prezentat punctele de vedere asupra recentei vizite efectuate la institutiile centrale ale Uniunii Europene. Este un exemplu de sfidare nerusinata a standardelor democratice despre acceptarea fara rezerve a carora a raportat speaker-ul Marian Lupu la Bruxelles, o dovada in plus a subordonarii directe a Companiei “Teleradio-Moldova” intereselor Puterii comuniste si a falsitatii pretinselor reforme din domeniul audiovizualului.

Ca cetatean si lider al Aliantei “Moldova Noastra”, principalul partid al Opozitiei din Republica Moldova, imi exprim protestul fata de incalcarea drepturilor de participare libera si egala in viata politica si publica, a drepturilor la exprimarea opiniilor alaturi de reprezentantii Puterii si de aliatii lor. Trebuie sa remarc faptul, ca in dimineata aceleiasi zile am participat la o emisiune similara la “Radio Moldova”. In cadrul ei am insistat asupra restantelor Republicii Moldova in indeplinirea Planului comun de actiuni cu Uniunea Europeana, am transmis unele mesaje critice adresate Chisinaului oficial de catre inalti demnitari de la Bruxelles, am corectat informatiile prea euforice ale altor participanti la emisiune. Consider ca lipsa invitatiei la programul televizat este efectul unei comenzi a celor care controleaza astazi politica editoriala a Companiei “Teleradio-Moldova”, data cu scopul de a bloca accesul cetatenilor la informatiile ingrijoratoare despre evolutia integrarii europene a tarii noastre.

Atentionez opinia publica, observatorii interni si pe cei internationali ca acest gest a fost comis intr-o maniera de batjocura fata de institutiile europene pe care le-a vizitat delegatia parlamentara din Moldova si fata de standardele democratice promovate de ele.

Serafim Urechean
Presedinte al Partidului si al Fractiunii parlamentare
Alianta “Moldova Noastra”

Serviciul de presă AMN
Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră” Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”