Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaraţie a preşedintelui Partidului Alianţa “Moldova Noastră” în legătură cu rezultatele primului tur al alegerilor Başcanului UTA “Gagauz Yery” din 3 decembrie 2006

|versiune pentru tipar||
AMN / 5 decembrie 2006
Alianţa “Moldova Noastră”În pofida faptului că guvernarea comunistă a folosit la întreaga capacitate resursele administrative, inclusiv ziarele, radioul şi televiziunea, pentru promovarea candidatului, pe care l-a susţinut, Vladimir Voronin a suferit un eşec răsunător. Mai mult decît atît, în al doilea tur de scrutin pentru alegerea Başcanului au trecut anume cei, pe care comuniştii au încercat să-i elimine din competiţia politică, denigrîndu-i, intimidîndu-i, înscenîndu-le procese judiciare.

Indiscutabil, observatorii acreditaţi la scrutin, inclusiv de către OSCE, UE, misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, organizaţiile non-guvernamentale din ţară vor analiza în detaliu comportamentul guvernării comuniste ca să constate că ea mai are restanţe serioase în ce priveşte democraţia.

Deşi nu a avut reprezentantul său în scrutin, Partidul AMN a sperat şi a crezut în victoria unor politicieni moderni, cu viziuni democratice, devotaţi intereselor reale de dezvoltare a comunităţii găgăuze din Republica Moldova.

Indiferent de rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin, electoratul din UTA Găgăuzia a făcut deja alegerea corectă — votul anticomunist. Cetăţenii nu s-au lăsat provocaţi, minţiţi, intimidaţi. Ei au transmis grupării conduse de Voronin un mesaj clar — politica dublelor standarde nu mai are şanse de reuşită. Comuniştii, ale căror exerciţii de demagogie au ajuns pînă la perfecţiune, nu ştiu şi nici nu pot să găsească soluţii corecte, imediate, pentru eliminarea dificultăţilor cu care se confruntă poporul, supus unui adevărat genocid. Iată de ce electoratul din Găgăuzia i-a sancţionat drastic pe comunişti.

Sunt sigur că, în alegerile locale din anul viitor, electoratul din întreaga Moldovă va confirma justeţea declaraţiilor, în care AMN susţine că înlăturarea comuniştilor de la Putere, lichidarea regimului autocrat, cinic şi corupt, instaurarea în ţară a unei democraţii autentice şi a unei guvernări eficiente este singura salvare pentru Republica Moldova. Cred că ne stă în putere să demonstrăm că ţara noastră, devenită cea mai săracă în Europa în anii guvernării comuniste, mai are resurse morale şi fizice să iasă din groapa unde a fost aruncată de comunişti.

Serafim Urechean
Preşedinte al Alianţei “Moldova Noastră”

Serviciul de presă al AMN
Urmărirea penală a liderului AMN, Serafim Urechean, declarată ilegală de Plenul CSJ Declaraţie a Fracţiunii parlamentare Alianţa “Moldova Noastră” în contextul nominalizării Preşedintelui Voronin de către opinia publică drept cea mai coruptă persoană din Republica Moldova