Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Organizatia de Femei a AMN s-a implicat activ in campania de eliminare a violentei, si ca fenomen general, dar si in aspectele lui mai specifice. Recent la sediul partidului a avut loc o masa rotunda, cu participarea reprezentantelor organizaþiilor teritoriale, dar si a simpatizantelor Aliantei “Moldova Noastra”.
In cadrul dezabterilor s-a evidentiat faptul ca in Republica Moldova femeile continua sa fie marginalizate. Presedintele Organizatiei de Femei, Natalia Ciobanu, a subliniat ca violenta impotriva femeilor este o consecinta a conditiilor inegale de afirmare ce persista in societatea noastra. Referindu-se la Mesajul Secretarului General ONU, Natalia Ciobanu a estimat ca lansarea unei campanii de durata, pana in 2015, pentru eliminarea violenþei impotriva femeilor se axeaza pe trei domenii cheie: pledoaria globala; actiuni desfasurate sub auspiciile ONU si parteneriate consolidate la nivel regional si national pentru sprijinirea activitatii Guvernelor si a organizatiilor societatii civile.
Participantele la dezbateri au sublinat ca majoritatea femeilor sunt nemultumite de modul in care sunt implicate in viata politica, de ofertele sistemului educational si de perfectionare a calificarii rpofesionale, de standardele de viaþa si conditiil de munca.
Femeile au criticat saracia existenta in tara, nivelul redus de democratizare a societatii.
Valentina Rusnac, membru al Consiliului Coordonator al Organizatiei de Femei a AMN, a mentionat ca o femeie din zece este supusã violenaei in societate sau in familie. Majoritatea dinte femei considera ca in aceste timpuri incerte pot face foarte putin pentru a schimba starea de lucruri existenta în societate.
Ca moment specific, dezbaterile au abordat cazurile de violenta impotriva pacientilor infectati cu virusul HIV. In contextul zilei internationale pentru apararea drepturilor omului, participantele la masa rotunda s-au pronuntat pentru eliminarea discriminarii persoanelor infectate cu HIV, dat fiind ca ele sunt egale in drepturi si trebuie sa beneficieze de aceleasi oportunitati ca toti cetatenii. Participantele au fost unanime in opinia ca se impune elaborarea unui plan de actiuni concret, informarea detinand un loc prioritar în eliminarea oricaror forme de violenta.