Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Indiferent de răzmeriţele politico-mafiote care au loc pe arena politică din Republica Moldova, Mişcarea Populară Antimafie îşi urmează agenda pe care şi-a propus-o. De la existenţa RM, o Guvernare mai iresponsabilă şi mai mafiotă noi nu am avut, iar demiterea Guvernului de ieri nu este o schimbare sau o noutate, ci o consecinţă a înţelegerilor odioase care au stat la baza creării AIE.
După cum am spus încă în toamna trecută campania Tribunalul Public Antimafie îşi va continua activitatea la începutul primăverii cu acţiunile pe care le vom numi “Reportaje de la locul crimei”.
Motivul pentru care am organizat această conferinţă de presă aici, pe str Alba-Iulia, este adresarea pe care a făcut-o către Mişcarea Populară Antimafie un grup de cetăţeni cu care am discutat săptămâna trecută şi am convenit să organizăm acţiunea de astăzi. Ei reprezintă în jur de 50 de familii, care au investit în 2008 în construcţia unui bloc locativ pe adresa Alba-Iulia 77/2.
După 5 ani de când au fost încheiate contractele dintre persoanele fizice ca investitori şi firma Primautosport SRL, aceşti oameni, o bună parte dintre care lucrează peste hotare, au rămas fără bani, dar şi fără apartamente. Suma totală investită de cetăţeni a fost de aproximativ 28 mln lei.
Această firmă Primautosport a activat în parteneriat cu Investprivatbank care i-a acordat un credit de 22 mln lei. Deci, în total, au avut loc spălări de bani în jur de 50 mln lei — bani care au fost transferaţi pe conturi off-shore. Temelia pe care o vedeţi dvs aici pe şantier valorează în jur de 2 mln.
Aşadar, la scurt timp după încheierea contractelor, în 2008, lucrările au fost stopate, iar peste un an, în 2009, Investprivatbank se declară insolvabilă. Doi ani mai târziu, în 2011, a început procedura de insolvabilitate şi a firmei Primautosport. Fostul judecător implicat în scheme mafiote — Aurel Colenco îl numeşte în calitate de administrator al insolvabilităţii pe Ispas Iurie. Actualmente, această persoană, Iurie Ispas, a fost numită administrator la Circul din Chişinău.
În urma activităţii lui Iurie Ispas oamenii care au investit în această construcţie au rămas mai săraci decât au fost, deoarece această persoană:
Oamenii care au investit banii lor munciţi peste hotare au fost furaţi sub protecţie politică şi sunt ameninţaţi de această persoană care le spune că nu vor reuşi să-i facă nimic în organele de drept căci are relaţii şi va fi tutelat de către acestea.
Aceşti cetăţeni s-au adresat cu un şir de plângeri către Procuratura Generală, Procuratura Anticorupţie, Centrul Naţional Anticorupţie cu solicitarea de a trage la răspundere această persoană. Într-un târziu, în decembrie 2012, materialele au fost trimise la Comisariatul de poliţie sector Centru, ofiţer Ciubotari Svetlana şi se află sub gestiunea Procuraturii Centru, ofiţer Panfil Elena. Însă investigaţiile sunt îngheţate. Cei de la poliţie îşi bat joc de oameni şi iau în râs necazul lor şi spun că nu sunt probe suficiente pentru a-l recunoaşte în calitate de bănuit pe Ispas Iurie.
Organele de drep nu sunt umbrela de protecţie a cetăţenilor împotriva crimelor săvârşite de criminalii din această ţară, ci sunt bâta pe care mafioţii o folosesc împotriva cetăţenilor care municind peste hotare încă şi-au mai dorit să investească în ţara lor, dar au devenit victemele unor escrocherii, jafuri şi tâlhării organizate la nivel de stat, de cei pe care i-au ales şi le-au acordat votul de încredere.
Cu referire la numirea în calitate de administrator a lui Iurie Ispas la Circul din Chişinău:
În februarie 2012, Aureliu Colenco a dispus în mare grabă intentarea procedurii de insolvabilitate a Circului.
În octombrie 2012, Colegiul Civil al Curţii Supreme de Justiţie din componenţa căruia au făcut parte Nina Cernat, Iuliana Oprea şi Vasile Ignat au menţinut încheierea Curţii de Apel.
Prin decizia judecătorului Curţii de Apel Chişinău, Grigore Zubatâi, din toamna anului 2012, administrator al Circului este numit Iurie Ispas. Numele acestui judecător figurează în mai multe dosare de rezonanţă în care a luat decizii în favoarea firmelor Mafiei cum ar fi: dosarul insulelor de la parcul “La Izvor” sau dosarul terenului de pe str Melestiu nr 9, în care a obligat autorităţile locale să vândă jumătate de hectar de teren la un preţ de nimic firmei “FinparInvest”
Din declaraţiile lui Ispas făcute presei rezultă că acesta vede două soluţii pentru resuscitarea Circului:
Dacă s-ar face o licitaţie acţiunile Circului ar ajunge la 80 milioane lei, însă Ispas nu crede că cineva ar dori să achite acest preţ. Menţionăm că în posesia Circului sunt aproape 3 hectare de teren.
Mişcarea Populară Antimafie va urmări pe fiecare judecător, funcţionar public, anchetator care se face complice la crimele săvârşite de Mafie şi le spunem încă o dată: răspunderea este personală şi le promitem că va veni timpul când Antimafie va instituţionaliza o Misiune străină de Supremaţie a Legii în faţa căreia vor răspunde fiecare pentru ilegalităţile comise.
Repet, o Guvenare mai iresponsabilă decât aceasta RM nu a avut. Evenimentul de ieri nu este o noutate, ci o consecinţă a înţelegerilor odioase dintre mafioţi Filat şi Plahotniuc, care au avut loc la crearea AIE2. Haosul convine actualei conduceri, pentru că haosul este un mediu favorabil pentru hoţi de a fura în continuare cât mai mult îm perioada scurtă de până la alegerile anticipate dacă vor avea loc, sau pe termen mediu, în următorii doi ani de răzmeriţe mafiote publice în spatele cărora se va fura ca în codrul mare bani munciţi de cetăţenii noştri peste hotare şi proprietăţi publice care se vor vinde la preţuri de nimic.
Mişcarea Antimafie va acorda garanţii de stat pentru fiecare Euro investit de fiecare cetăţean în RM şi va pedepsi pe criminali, pentru că doar aşa va putea avea loc cu adevărat schimbarea la faţă a RM.
Sursa: www.antimafie.md