Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Miercuri, 19 mai 2010, Preşedintele PCRM a avut o nouă întrevedere cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, condusă de Thomas Markert, secretarul adjunct al Comisiei, la solicitarea celor din urmă.
Reprezentaţii Comisiei de la Veneţia l-au informat pe Preşedintele PCRM despre discuţiile avute cu ceilalţi lideri ai fracţiunilor. Oficialii de la Comisia de la Veneţia au specificat faptul că mesajul transmis o dată în plus liderilor Alianţei a fost că recomandările Comisiei trebuie respectate.
La rîndul său Vladimir Voronin a reiterat poziţia PCRM vis-a-vis de modificarea art. 78, anunţarea datei dizolvării Parlamentului şi celei a alegerilor anticipate. Totodată Preşedintele PCRM a specificat că a observat cu mare regret, în urma unor declaraţii ale liderilor AIE după întîlnirea cu reprezentanţii Comisiei, cum actuala coaliţie iarăşi încearcă de a tergiversa procesul de soluţionare a crizei. Liderii Alianţei inventează iarăşi diferite pretexte pentru a-şi prelungi termenul de guvernare, iar aşa numiţii “aşi” din mîneca unora devin nu altceva decît escrocherii politice de proporţii. Pentru toate aceste manifestări există suficiente răspunsuri în legislaţia naţională şi normele internaţionale.
De asemenea, preşedintele PCRM a atras atenţia repetat asupra modificărilor la Codul Electoral pe care le pregăteşte actuala Alianţă, atenţionînd asupra caracterului periculos care se conţine în acestea. Vladimir Voronin a specificat că fracţiunea PCRM nici într-un caz nu va susţine aceste modificări, care presupun de facto o bază juridică pentru fraudarea masivă a alegerilor din partea Alianţei.
Ex-preşedintele Republicii Moldova a mulţumit reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia pentru înaltul profesionalism, consecvenţă, receptivitate, dar şi răbdarea de care dau dovadă în procesul de asistare şi mediere a procesului de soluţionare a crizei politice de la Chişinău. Vladimir Voronin a menţionat că partidul pe care îl reprezintă este în continuare dispus pentru dialog în vederea reîntoarcerii Republicii Moldova în albia stabilităţii atît politice, cît şi social-economice.
Pe final părţile şi-au exprimat speranţa că situaţia complicată în care se află Republica Moldova astăzi va putea fi depăşită în viitorul cel mai apropiat.
Sursa: www.pcrm.md