Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Pe 5 decembrie 2013 Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis un verdict trădător, care privează fără drept de apelare şi flagrant, poporul moldovenesc de dreptul la propria limbă literară, propria identitate şi stat. Istoria multiseculară de vorbire, folosire şi dezvoltare a limbii moldoveneşti, limba lui Ştefan cel Mare — Dimitrie Cantemir — Ion Druţă este pusă la îndoială. Şi au făcut acest lucru şase cetăţeni ai României, şase judecători ai Curţii Constituţionale a Republicii Moldova. Şase persoane — de fapt străini — au lipsit un popor întreg de dreptul de a numi propria limbă în conformitate cu tradiţia istorică şi ştafeta vie a succesiunii naţionale şi culturale.
Acest organ al jurisdicţiei supreme al ţării a mai comis încă o crimă gravă împotriva dreptului, adevărului şi independenţei statului moldovenesc. În aceeaşi hotărîre a Curţii Constituţionale este recunoscut că de azi înainte Constituţia Republicii Moldova este un document de o importanţă mai inferioară decît unele declaraţii ale unui oarecare cetăţean Timofti, în special — privind “două state româneşti”, de o importanţă mai inferioară decît emoţionala şi contradictoria în unele prevederi Declaraţia de Independenţă din 27 august 1991. Ultima semnifică că Curtea Constituţională a întors Republica Moldova în situaţia dramatică de la începutul anilor 90, cînd întreaga clasă politică de la guvernare în mod deschis tindea să lichideze statalitatea moldovenească şi vedeau în ea doar o etapă de scurtă durată în calea spre “România mare”, cînd anume poziţia absurdă a elitelor de guvernare a dus ţara la conflictul fratricid transnistrean.
Fără îndoială, pe 5 decembrie 2013 judecătorii Curţii Constituţionale a Republicii Moldova au atentat deschis la bazele orînduirii constituţionale ale statului, au pus la îndoială legitimitatea internaţională a Moldovei, argumentarea hotarelor sale internaţional recunoscute, au încercat să creeze premize juridice pentru începutul lichidării statului moldovenesc independent şi contopirea ei la România. Fără îndoială, că această hotărîre a Curţii Constituţionale a reprezentant sfîrşitul logic al guvernării dezlănţuite şi antidemocratice a Moldovei în ultimii patru ani, rezultatul acaparării instituţiilor de stat şi de drept, rezultatul uzurpării puterii de stat de către un grup de persoane uniţi Coaliţia pentru politica pro-europeană. Deja nu mai este nici un dubiu că doar înlăturarea grabnică şi neîntîrziată de la guvernare a acestei grupări va opri politica trădării de stat deschise, va opri bancrotizarea social-economică şi externă a Moldovei.
Partidul Comuniştilor face apel către toate forţele politice, partidele, mişcările, organizaţiile şi structurile obşteşti cu chemarea de a se consolida într-un forum naţional unic al forţelor patriotice. A se consolida — Pentru Moldova! Pentru independenţa ţării noastre, pentru eliberarea statului nostru, democraţiei noastre de ocupaţia criminală.
Scopurile imediat următoare sînt evidente — demisia întregii componenţe a Curţii Constituţionale, demisia actualului guvern, vot de neîncredere preşedintelui trădător. Moldova are nevoie de alegeri democratice! Doar poporul Moldovei este în drept să decidă în care direcţie să se mişte, cum să se numească, în ce limbă să vorbească! Şi vai de cei care încearcă să îl priveze de acest drept sfînt!
Sursa: www.pcrm.md