Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
La 20 şi 21 februarie, a avut loc lansarea celor două componente esenţiale ale Academiei Liberale: Şcoala Liberală şi Şcoala Tânărului Formator. La deschiderea oficială au participat Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului, preşedinte interimar a Republicii Moldova, şi preşedinte al Partidului Liberal, Peter Bochmann, director general al Fundaţiei Friedrich Naumann, Victor Ionescu, vice-preşedinte TNL, vice-preşedinte PNL sectorul 3 din Bucureşti, Ion Sandu, doctor în ştiinţe politice de la USM, Mariana Ambros şefa Direcţiei Economie, Reforme şi Relaţii Patrimoniale din cadrul Primărie Chişinău, cît şi tineri din Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal.
Mihai Ghimpu a deschis prima sesiune trecând în revistă istoria Partidului Liberal, vorbind despre aspecte mai puţin cunoscute din istoria politică a Republicii Moldova. De asemenea, a discutat cu participanţii atât pe marginea istoriei politice a Republicii Moldova cât şi a perspectivei politice a Partidului Liberal. “Partidul Liberal este un proiect politic de perspectivă care va opta în continuare pentru reformarea clasei politice prin atragerea în viaţa publică a tinerilor” a ţinut să menţioneze Mihai Ghimpu.
În partea a doua a seminarului, Victor Ionescu vorbit participanţilor despre principiile şi valorile liberalismului şi totodată a accentuat importanţa implicării tuturor tinerilor în politică.
În a doua zi de sesiune, Mariana Ambros a abordat teme precum liberalismul economic şi reformele economice în Republica Moldova iar Ion Sandu doctor în ştiinţe politic, USM, a adus la cunoştinţă Programul Politic al Partidului Liberal prin prisma valorilor liberale şi evoluţia culturii politice în Republica Moldova.
La deschiderea oficială a Şcolii Liberale, Mihai Ghimpu, a răspuns la întrebările participanţilor, a încurajat tinerii să se implice activ în politică deoarece la ora actuală politica moldovenească are nevoie de o generaţie tânără de politicieni.
Valeriu Paşa, ofiţer internaţional al Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) a ţinut o lecţie despre principiile de bază a liberalismului iar Roman Andrieş, vicepreşedinte OTPL şi Consultant principal la Fracţiunea Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova a vorbit tinerilor despre Programul şi Statutul Partidului Liberal.
Proiectul Scolii Liberale se va desfăşura sâmbăta şi duminica timp de patru săptămâni, iar Şcoala Tânărului Formator, va dura până în luna mai 2010.
Amintim că, Academia Liberală este un proiect de instruire politică iniţiat de Tineretul Liberal care va funcţiona ca un centru intern de studii. Proiectul îmbină trei componente care reprezintă trei nivele de instruire : Clubul Politic, Şcoala Liberală şi Academia Liberală.
Prioritatea Academiei Liberale este educarea membrilor Tineretului Liberal cât şi a tinerilor neafiliaţi politic cu scopul creşterii competenţelor lor politice şi administrative.
Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal
Sursa: www.pl.md