Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
La 14 martie a avut loc încheierea primei ediţii a Şcolii Liberale care a început la 20 februarie curent. La seminarele desfăşurate în cadrul proiectului au participat 40 de tineri, membri şi simpatizanţi ai Partidului Liberal care şi-au lărgit cunoştineţele în domenii precum bazele liberalismului, comunicarea politică, managementul campaniei electorale şi altele. Tinerii liberali au acumulat cunoştinţe şi competenţe în concepte-cheie privind doctrinele politice, partidele politice, mediul politic din Republica Moldova, istoria şi evoluţia Partidului Liberal.
La ultima sesiune a acestei ediţii a fost prezent Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă care a menţionat că: “Este forte important pentru un partid să aibă membri bine instruiţi şi capabili să facă faţă la cele mai complicate situaţii. Sper ca abilităţile deprinse aici să vă fie de folos în activitatea ulterioară de partid cît şi în dezvoltarea propriei personalităţi”.
“Chiar dacă activez de mult timp în partid, temele care ne-au fost prezentate nu le cunoşteam. Acum mă simt mai sigur, deoarece am o bază mult mai consolidată pentru activitatea politică. Cred că acest proiect este foarte binevenit şi sper să mai repet asemenea experienţe pozitive” a afirmat Radu Ursu, participant la Şcoală.
Prima ediţie s-a încheiat cu o înmînare solemnă de diplome.
Organizatorii au anunţat că vor continua acest proiect în cea de-a doua ediţie care se va desfăşura în perioada 20 martie — 24 aprilie 2010.
Amintim că, Şcoala Liberală reprezintă o parte a Academiei Liberale — un proiect de instruire internă a OTPL bazat pe conceptul de “general politics”, care îmbină în sine module de seminare şi training-uri precum: Istoria politică a Republicii Moldova, Bazele şi principiile liberalismului, Comunicarea politică (tehnici de comunicare, dezbaterea politică, negocierea politică), Managementul (campaniei electorale), etc.
Astfel, ne propunem să încurajăm participanţii de a activa în calitate de formatori la nivel local, de a dezvolta competenţe în ceea ce priveşte atragerea de noi membri şi implicarea acestora în activitatea organizaţiei primare cît şi de a creşte gradul de conştientizare privind importanţa implicării în viaţa politică a Republicii Moldova.
Şcoala Liberală a fost realizată cu sprijinul Fundaţiei Friedrich Naumann din Germania.
Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal