Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Clubul Studenţilor Liberali şi-a desemnat conducerea în cadrul Conferinţei Republicane a II-a a Clubului Studenţilor Liberali, care a avut loc duminică, 6 noiembrie 2011, la Centrul de cultură “Ginta Latină” din municipiul Chişinău. La eveniment au participat circa 450 de studenţi de la universităţile din mun. Chişinău, mun. Bălţi şi or. Cahul.
Cu majoritatea voturilor celor prezenţi, Ion Bargan a fost reales în funcţia de Preşedinte al CSL, unicul său contracandidat fiind Alexandru Topolenco, lider CSL UPS “Ion Creangă”.
În cadrul conferinţei studenţii liberali şi-au ales şi vicepreşedinţii organizaţiei. Astfel, cu voturile majorităţii studenţilor, vicepreşedinţi au devenit Gheorghe Chironachi, lider CSL USM, Valeriu Chioibaş, lider CSL ULIM, Andrei Dodiţă, lider CSL UASM, Ion Nastas, lider CSL IMI-NOVA, Alexandru Topolenco, lider CSL UPS “Ion Creangă”, Vadim Manolachi, lider CSL Universitatea de Stat din Cahul “B.P. Hasdeu”, Alexandru Munteanu, lider CSL Universitatea de Stat din Bălţi “Alecu Russo”. Secretar General al CSL a fost aleasă Arina Spînu, lider al CSL USMF.
Participanţii la conferinţă au desemnat şi componenţa Biroului Permanent al Clubului Studenţilor Liberali, precum şi Consiul CSL.
Procedura de votare a fost precedată de prezentarea raportului de activitate a Preşedintelui CSL Ion Bargan pentru perioada martie-noiembrie 2011, a principalelor activităţi desfăşurate, precum şi obiectivele pe care şi le asumă pentru următorul mandat. “Vrem ca împreună să facem mai mult decât am făcut până acum”, a precizat Ion Bargan după anunţarea rezultatelor votării, menţionând că în pofida faptului că săptămânal petrece câte 3 zile la Iaşi, fiind masterand la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, timpul liber rămas îl va dedica totalmente pentru consolidarea Clubului Studenţilor Liberali.
Studenţii liberali au prezentat şi au adoptat 7 rezoluţii privind subiecte de actualitate: necesitatatea păstrării Alianţei pentru Integrare europeană, consolidarea statului de drept, adoptarea noului Cod al educaţiei şi excluderea examenelor de licenţă, modernizarea căminelor studenţeşti şi libertatea de a intra în acestea la orice oră, elaborarea unei politici industriale inteligente în Republica Moldova, perfecţionarea sistemului de subvenţionare a agriculturii şi susţinerea tinerilor în procesul de înfiinţare a unei afaceri în domeniul agricol.
La eveniment au participat Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, preşedintele Tineretului Liberal, Ion Cebanu, ministrul al tineretului şi sportului, deputatul Corina Fusu, Preşedintele Organizaţiei de femei al PL, care au adresat mesaje de susţinere studenţilor liberali.
Mihai Ghimpu a menţionat că este mândru de activitatea desfăşurată de tinerii liberali, precizând că PL are cea mai puternică organizaţie studenţească din Republica Moldova, iar startul schimbării a fost dat tot de studenţi în 2007 când au înaintat candidatura lui Dorin Chirtoacă la funcţia de primar general al municpiului Chişinău. Preşedintele PL a subliniat că va lupta împreună cu colegii săi şi în continuare pentru ca în Republica Moldova să existe o clasă politică corectă şi responsabilă, care să-şi ţină promisiunile făcute în faţa cetăţenilor. “PL va desfăşura şi în continuare o politică transparentă şi corectă pentru a realiza visul studenţilor — de a avea un loc de muncă la noi acasă, cu un salariu decent”, a menţionat Mihai Ghimpu, dorindu-le succes şi în continuare tinerilor.
Preşedintele Tineretului Liberal Ion Cebanu i-a îndemnat pe tineri să-şi unească eforturile pentru a duce schimbarea până la capăt, inclusiv la nivelul clasei politice, prin implicare şi responsabilitate.
Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md
Rezoluţiile Conferinţei a II-a a Clubului Studenţilor Liberali
PL, 6 noiembrie 2011
Raportul de activitate al Preşedintelui CSL Ion Bargan pentru perioada martie-noiembrie 2011
PL, 6 noiembrie 2011