Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Diaspora liberală din Franţa se extinde: A fost constituit Clubul Liberal Villeneuve Saint-Georges

|versiune pentru tipar||
PL / 10 februarie 2013
Partidul Liberal

Duminică, 10 februarie 2013, a avut loc şedinţa de constituire a Clubului Liberal Villeneuve Saint-Georges, la care au participat 15 noi membri ai Partidului Liberal din teritoriu. În cadrul şedinţei, cei prezenţi şi-au expus părerile asupra stării de lucruri în mediul politic al ţării lor de origine, Republica Moldova.

În contextul ultimelor evoluţii tumultuoase de pe scena politică a ţării noastre, a fost menţionat faptul că Partidul Liberal astăzi este singura forţă politică ce apără în mod sincer interesele cetăţenilor de rând. PL este formaţiunea politică ce are nişte lideri oneşti, adevăraţi patrioţi ai neamului, care s-au aflat pe baricadele renaşterii noastre naţionale încă de la sfârşitul anilor 1980. Este de remarcat faptul că în cele mai complicate perioade ale tranziţiei, personalităţile care formează astăzi conducerea partidului nu şi-au negociat integritatea morală şi onestitatea contra unor posturi de conducere sau a unor beneficii materiale. Acest comportament a servit drept exemplu edificator şi a permis ulterior emergenţa unei clase politice de factură nouă, europeană, care în frunte cu Dorin Chirtoacă a dat semnalul schimbării încă din 2005–2007. Parcursul european al Republicii Moldova poate fi unul eficient, onest şi rapid numai dacă la guvernare va participa, în pondere cât mai mare posibilă, şi Partidul Liberal.

Persoanele prezente la reuniunea de constituire a Clubului Liberal Villeneuve Saint-Georges l-au ales în mod unanim pe dl Veaceslav Meleca în calitate de Preşedinte şi au votat pentru aderarea la Clubul Liberal Franţa. Un cuvânt de salut şi de felicitare celor prezenţi a fost adresat (prin teleconferinţă) de către dl Gheorghe Bobeică, Preşedinte al Clubului Liberal Strasbourg, şi dl Dorin Duşciac, Preşedinte al Clubului Liberal Franţa. Cei doi vorbitori s-au referit la importanţa consolidării Cluburilor Liberale, atât la nivel local, cât şi la nivel teritorial.

Notă: Villeneuve Saint-Georges este un oraş din regiunea pariziană, în care este stabilită cu traiul o comunitate mare, de peste 2 500 de cetăţeni ai Republicii Moldova. Majoritatea acestor cetăţeni sunt originari din raioanele de nord ale republicii. Comunitatea din Villeneuve Saint-Georges este una din cele mai mari şi mai compacte comunităţi de emigranţi moldoveni stabiliţi cu traiul în străinătate.

Clubul Liberal Franţa a fost creat în anul 2010. Organizaţia întruneşte membrii şi simpatizanţii Partidului Liberal din Franţa. În prezent, organizaţia are structuri şi membri activi în Paris, Strasbourg, Villeneuve Saint-Georges, Marseille, Lyon, Toulouse, Nice etc.

Clubul Liberal Franţa
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu reprezentanţii Biroului Permanent al filialei municipale din sectorul Botanica Consiliul Republican al PL convocat în şedinţă