Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa municipală a OFL Chişinău a PL

|versiune pentru tipar||
PL / 30 mai 2014
Partidul Liberal

La 29 mai 2014 a avut loc Conferinţa Organizţiei de Femei din Municipiul Chişinău. La eveniment au fost invitaţi Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu, Prim-Vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, Preşedinta OFL, Corina Fusu.

Pe ordinea de zi au fost puse următoarele subiecte:

În debutul conferinţei, Dorin Chirtoacă a punctat câteva aspecte importante şi a prezentat lista de realizări a echipei liberale: “Îmi propun să reuşim să ne pregătim de o manieră relievantă de alegerile parlamentare şi de cele locale, să construim în continuare partidul ca acesta să devină maxim funcţional. Noi trebuie să ne organizăm astfel incat mesajul nostru să ajungă la omul de rând. Noi avem cu ce să venim la oameni. De când PL-ul a câştigat capitala, s-au făcut multe. În primul rând am depăşit falimentul Chişinăului. La capitolul infrastructură, în 7 ani s-a făcut mai mult de cât în ultimii 15. În 3 ani am adus 160 de troleibuze noi şi încă continuăm asamblarea. În suburbii, am adus apeducte şi canalizări la 100.000 de persoane. În plan naţional, am lucrat mult ca să aducem adevărul acasă. Şi cel mai important, nu ne oprim aici. Partidul Liberal nu luptă pentru putere, noi luptăm pentru democraţie şi românism.”

În rapoartele de activitate a doamnelor preşedinte Veronica Buzu, Valentina Ciobanu, Viorica Marina, Liuba Boşcaneanu, Eugenia Iurco, femeile au demonstrat că munca depusă a dat rezultate, organizaţiile conduse de dumnealor fiind cele care sunt cu adevărate preocupate de viaţa socială, economică şi politică. Noi avem ce spune, fiindcă prin experienţa acumulată participând la diverse activităţi de perfecţionare, femeile liberale din municipiu au comunicat cu personalităţi marcante din ţară şi din străinătate. Cel mai important, femeile sunt cele care rămân mereu alături de valorile liberale, de oameni, copiii din familiile vulnerabile şi persoanele aflate în dificultate.

În calitate de preşedintă cu unanimitate de voturi a fost aleasă Eugenia Iurco, iar vicepreşedite: Veronica Buzu, Valentina Ciobanu, Viorica Marina, Boşcaneanu Liuba. Biroul Permanent a fost format din 17 persoane. În calitate de secretar coordonator a fost desemnată Silvia Savca.

În final, Preşedintele PL, Mihai Ghimpu a avut de subliniat mai multe puncte, începând de la precizarea că conferinţa organizată de femile din municipiul Chişinău este baza unui început frumos:

“Eu, ca şi voi doresc Schimbarea până la capăt. Însă, Schimbarea până la capăt, nu înseamnă doar elucidarea problemelor naţionale, în această dimensiune noi lucrăm şi avem deja rezultate. Schimbarea până la capăt înseamnă viaţă pentru oameni şi nu pentru cei care guvernează. Am obosit să văd guvernanţi bogaţi şi cetăţeni săraci. Dar trebuie să fie clar că această schimbare pe care ne-o dorim nu este posibilă fără conştientizare, organizare şi responsabilitate. Pericolul revenirii comuniştilor la putere este mare, iată de ce avem nevoie de o Organizaţie a Femeilor Liberale puternică ca împreuna cu întreg partidul şi diaspora să păstrăm şi să dezvoltăm vectorul european pe care ni-l dorim cu toţii. Nu este nici un popor care a suferit atât de mult ca poporul nostru: ocupaţie, deportări, foamete organizată, sărăcie. Şi după mai bine de 20 de ani de democraţie, oamenii continuă să fie umiliţi şi să trăiască în sărăcie. Iată de ce e de datoria noastră să nu permitem celor care au compromis democraţia să ajungă la conducerea statului.”

Preşedintele a mulţumit doamnelor pentru susţinerea în cadrul partidului, sublinind că ele sunt o componentă de valoare în echipa liberală. De asemnea, a felicitat organizaţia, Preşedinta Eugenia Iurco, Vicepreşedintele, Secretara Coordonator şi membrele Biroului Permanent cu funcţiile încredinţate şi le-a dorit tuturor doamnelor succes având mare încredere că împreună vor reuşi să ducă Schimbarea până la capăt — Liberatate, Dreptate, Adevăr şi Bunăstare!

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, D-le Iurie Chirinciuc! Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PL sect. Buiucani, mun. Chişinău