Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Social Media Training

|versiune pentru tipar||
PL / 5 iulie 2014
Partidul Liberal

Sâmbătă, 5 iulie 2014, Departamentul IT al Partidului Liberal a organizat un training de instruire pentru membrii liberali din toate Organizaţiile Teritoriale ale Partidului Liberal cu tema: “Social Media”. La training au participat şi reprezentanţi ai Clubului Studenţilor Liberali, Clubului Liceenilor Liberali şi Organizaţiei Femeilor Liberale.

Evenimentul a fost deschis şi moderat de Alina Zotea, Şeful Departamentului IT al Partidului Liberal, seminarul fiind conceput ca un eveniment dublu: în prima parte a programului formatorii au venit cu precizări despre importanţa utilizării reţelelor sociale. În a doua parte, participanţii s-au axat pe experienţele lor ca utilizatori ai reţelelor de socializare, dar şi dezvoltarea de noi pagini, care ar putea mai uşor să transmită mesajul Partidului Liberal.

La seminar au participat, în calitate de invitaţi, Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, Ion Apostol, Secretar General al Partidului Liberal, iar în calitate de traineri — Diana Răileanu, blogger, Octavian Apostol, manager companie privată, Ionel Puşcaş, ofiţer de presă, Departamentul Imagine şi Comunicare al Partidului Liberal, Pavel Pânzari, ofiţer de presă, Departamentul Imagine şi Comunicare al PL, responsabil de fotografierea/filmarea evenimentelor partidului.

În cadrul evenimentului, Mihai Ghimpu, a venit cu un mesaj de felicitare pentru participanţi şi a accentuat că “internetul este a doua sursă de informaţie pentru cetăţeni, după împortanţă, fiind surclasată de TV, iar pentru Partidul Liberal reprezintă singurul mijloc de transmitere a mesajului, veridic şi nedistorsionat, către cei peste 1 milion şi jumătate de utilizatori de internet din Republica Moldova”.

În deschidere, Alina Zotea a vorbit despre impactul pe care la avut internetul. Datorită acestui instrument mondial de comunicare, numit şi “supermagistrala de informaţii”, avem acces la ştiri, statistici şi opinii cu privire la o multitudine de subiecte. Totodată folosirea internetului presupune primirea şi transmiterea de informaţii. Deşi avem libertatea de a primi şi de a transmite informaţii, avem şi responsabilitatea de a ne asigura că acestea sunt exacte şi morale.

Octavian Apostol, manager, specialist IT şi unul din liderii Tineretului Liberal, a accentuat avantajele utilizării Facebook-ului şi a menţionat că “internetul este un veritabil instrument de comunicare şi de transmitere a mesajelor grupurilor de ţintă alese”.

Ionel Puşcaş le-a explicat participanţilor la training paşii creării unor pagini/profiluri pe facebook şi alte reţele de socializare, precum şi modalităţi simple de a crea evenimente, de a invita prieteni, de ale promova cu surse minime financiare şi timp.

Diana Răileanu, blogger, le-a vorbit participanţilor la training despre scrierea corectă a unui articol, necesitatea respectării regulilor şi normelor gramaticale, pentru ca un articol să fie bine structurat. “Un articol trebuie să fie clar şi uşor de înţeles, acesta trebuie să acopere întregul subiect şi să meargă până la un nivel suficient de detaliere, să fie redactat corect din punct de vedere gramatical şi trebuie să fie evitat excesul de anglicisme sau construcţiile de frază preluate din alte limbi”, a menţionat în legătură cu acest subiect Diana Răileanu.

Pavel Pânzari a vorbit celor prezenţi despre importanţa imaginilor în transmiterea unui mesaj — “Imaginile nu numai ca îmbogăţesc un material din punct de vedere estetic, dar aduc şi o nota importanţă şi credibilitate. Iar credibilitatea înseamnă succes”.

La finalul training-ului, Ion Apostol, Secretarul General al PL, şi Alina Zotea, managerul proiectului, au înmânat diplome de participare celor prezenţi, dorindu-le “semnal wireless bun şi gânduri pozitive”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Veaceslav Untilă: Guvernările se schimbă — metodele rămân aceleaşi Liberalii au comemorat victimele celui de-al doilea val al deportărilor regimului comunist de ocupaţie