Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Până acum, doar unul dintre partidele de la guvernare avea conturată foarte clar (inclusiv în mentalul colectiv), imaginea unei grupări cvasi-legale, numită convenţional şi foarte reprezentativ MAFIA.
După ultima şedinţă a Parlamentului, încheiată subit şi dramatic vineri seara, pot să constat cu stupoare, că toate componentele arcului guvernamental întrunesc în mod organic, caracteristicele unei grupări criminale, concrescută cu puterea legală a statului.
Impertinenţa cu care s-au şantajat partidele din Coaliţie de guvernare, la ultima şedinţă a Parlamentului, dar şi isterica dezolantă a unor actori politici cu mandat de deputat, care au acţionat şi acţionează în continuare doar în nume propriu, demonstrează cu prisosinţă că celor de la guvernare le este în cot de cetăţenii Republicii Moldova şi de problemele acestora.
Închipuiţi-vă doar cât respect pentru lege au cei de la guvernare (care nu se ruşinează deloc să se autointituleze democraţi), dacă vineri, pe parcursul unei zile întregi, au înregistrat în Parlament fel de fel de proiecte de lege dubioase, sau au scos altele de la murat, iar preşedintele Parlamentului, uzând (abuzând) de un drept al său, le introducea pe ordinea de zi, chiar dacă aceste proiecte, nu întruneau nici o condiţie de legalitate; apoi se făceau pauze (“pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese!”), unde partenerii de Coaliţie măsurau, dacă nu cumva celălalt a cerut şi respectiv obţine mai mult, un soi de aplicare practică, dar foarte moldovenească, a principiului “Checks and balances”.
Vineri au rămas neexaminate, proiecte de o importanţă vitală pentru Republica Moldova, cum ar fi mărirea pensiilor şi a salariilor unor categorii sociale, modificări importante la bugetul de stat, instituirea unui mecanism mai eficient de sancţionare a judecătorilor (restanţă a guvernării, care trebuia să intre în vigoare odată cu măririle consistente ale salariilor judecătorilor), doar că aceste proiecte rămân ostaticele guvernării, până când “mafia” va găsi consens pe subiectele lor de buzunar.
Insolenţa neţărmurită a reprezentanţilor protipendadei moldoveneşti a devenit pregnantă la anunţarea ştirii că mai mulţi deputaţi din Coaliţia de guvernare au plecat deja în vacanţă, pentru aşi odihni oasele stătute pe scaunele moi ale puterii.
Într-o ţară cu adevărat liberă şi democratică această ştire ar fi atras oprobiul public şi i-ar fi descalificat politic pe cei care tratează funcţia publică cu atâta indiferenţă, dar în Republica Moldova (şi doar în Republica Moldova), aceste personaje politice pasagere ar putea (cu ajutorul presei de partid) să fie ilustraţi drept eroi ai zilelor noastre.
P. S. În tot acest timp, noi, deputaţii Partidului Liberal, chiar dacă suntem numiţi de cei de la guvernare “naivi incurabili”, în mod responsabil şi conştiincios am rămas alături de cetăţenii noştri, reprezentându-i fără rezerve în Parlament, nu am fugit supăraţi (ca alţii) de la şedinţele legislativului, nu am plecat (niciunul) în vacanţă, fiind gata în continuare să punem umărul la propăşirea Republicii Moldova.
P.P.S. Este bine-cunoscut faptul că pentru destructurarea rapidă şi eficientă a unei grupări criminale, este suficient să fie îndepărtat (prin încarcerare) căpetenia organizaţiei. Cetăţenii Republicii Moldova au început deja să întrezărească chipul (ne)pomădat al liderilor burtăverzimii moldoveneşti, iar până la despărţirea de himere mai este doar un pas.
Sursa: www.pl.md