Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Republica Moldova şi-n primul rând cetăţenii nu au nevoie de circumscripţii uninominale prin intermediul cărora sa avem deputaţi precum primarul de Orhei — Ilan Shor. Republica are nevoie de politicieni patrioţi si cinstiţi, de deputaţi care să muncească pentru oameni şi nu pentru a face miliarde.
După declararea Independenţei faţă de URSS în anul 1991, Republicii Moldova a ales actualul sistem electoral, reieşind din interesul unitar al statului şi pentru că aveam conflictul din stânga Nistrului. Schimbarea actualului sistem electoral şi trecerea la sistemul uninominal va nedreptăţiţi cetăţenii din diaspora şi va crea o situaţie dificilă cetăţenilor din stânga Nistrului.
În acest caz, separatiştii din stânga Nistrului vor avea mână liberă să obţină “legitimitatea” “parlamentului” lor de la Tiraspol, întrucât Republicii Moldova nemaifiind o singură circumscripţie, Parlamentul rezultat din alegeri va fi reprezentativ doar pentru circumscripţiile în care au fost organizate efectiv alegerile, nu şi pentru zona separatistă. Atâta timp cât noi nu controlăm tot teritoriul, nu pot exista circumscripţii uninominale.
Eu sunt de acord că din cauza unora s-au compromis partidele democratice, dar democraţia nu s-a sprijinit niciodată pe candidaţii independenţi. democraţia se sprijină pe partide politice deaceea scopul suprem al nostru, al tuturor este să culegem grâul de neghină şi atunci lucrurile vor merge bine şi cetăţenii vor fi mulţumiţi.
Dar dacă să fim corecţi şi responsabili salvarea Republicii Moldova nu este în circumscripţii uninominale, ci în Unire cu România. Cetăţenii astăzi vor salarii, pensii bune şi cei care i-au furat şi fură să stea la puşcărie. În România toate acestea funcţionează, salariile, şi pensiile sunt bune şi anul acesta se vor mai majora din nou pentru unii salariaţi 50%, iar pentru alţii chiar 100%. Aşadar, circumscripţia de care avem nevoie este România Mare.
Sursa: www.pl.md