Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Reformele voluntariste şi nereuşite ale ultimului deceniu din secolul trecut, mai cu seamă cele de ordin economic, au generat profunde tensiuni în societate şi chinuitoare nedreptăţi pentru cei mai mulţi concetăţeni ai noştri. În consecinţă a urmat exodul masiv peste hotare în căutarea unui loc de lucru pentru întreţinerea familiei, a celei mai active şi abile părţi a societăţii.
Problema atenuării polarizării dure şi redistribuirii veniturilor într-o manieră mai echitabilă, respectînd proprietatea privată, excluderea marginalizării a unui număr enorm de oameni prin readucerea lor în circuitul economico-productiv pentru a-şi putea cîştiga o întreţinere cît de cît decentă, cînd sînt lipsiţi de proprietate, rămîne şi acum acută pe ordinea de zi.
Corectarea greşelilor din trecut, care au distorsionat sensul reformei, nu poate fi realizată printr-o contrareformă. Soluţia cea mai reuşită este crearea unui cadru juridic ghidat de realizarea binelui comun şi bazat pe dreptate şi justiţie socială.
Procesul de tranziţie, care durează, în mod firesc, lasă loc şi flagelurilor sociale, cum sînt corupţia, marginalizarea socială, şomajul masiv, în deosebi, cel al tineretului, inegalitatea accesului la resurse şi proprietate şi altele, dar ele pot fi diminuate substanţial, edificînd societatea pe Dreptate şi Lege, izvorîte din justiţia socială. Societatea doreşte să domine Legea şi Dreptatea.
Partidul Dreptăţii Social-Economice din Moldova, din dorinţa de a răspunde efectiv la acest deziderat al societăţii şi a contribui la realizarea binelui comun, îşi schimbă denumirea din Partidului Dreptăţii Social-Economice în Partidul Legii şi Dreptăţii, păstrîndu-şi în continuare identitatea doctrinară creştin-democrată şi locul pe centru-dreapta al eşichierului politic al Ţării.
Nicolae Alexei, Preşedintele Partidului