Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Comisia parlamentară cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, prezidată de deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, a organizat astăzi, 24 ianuarie, consultări publice asupra propunerilor de modificare a Codului Audiovizualului.
“Amendamentele propuse au fost elaborate în vederea stabilirii unui raport echitabil între distribuitorii de servicii şi radiodifuzori, care în varianta actuală a normei audiovizuale nu este reglementat foarte clar, însă este foarte important pentru o bună funcţionare a pieţei audiovizualului din Republica Moldova. Anume din aceste motive, am înaintat o propunere conceptuală, pentru ca mai întâi să consultăm opinia părţilor vizate, după care, să venim cu un proiect bun şi eficient.” a menţionat Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.
Participanţii la dezbatere au analizat atât conceptul proiectului de modificare a Codului audiovizualului al Republicii Moldova, elaborat de către membrii Coaliţiei Pro-Europene, dar şi iniţiativa legislativă înregistrată de membrii fracţiunii PCRM.
La consultările publice au fost prezenţi toţi subiecţii vizaţi: deputaţi, membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale Patronale a Radiodifuzorilor din Republica Moldova(ANPR), reprezentanţii distribuitorilor de servicii, precum şi reprezentanţii ONG-urilor de media. Participanţii au avut opinii diferite cu privire la modificările propuse, însă majoritatea s-au pronunţat pentru necesitatea stringentă de reglementare a raportului dintre distribuitorii de servicii şi radiodifuzori.
“Este important ca statul să asigure accesul fiecărui cetăţean la informaţia furnizată de serviciile media, iar în acest sens, propunerile concept de modificare a Codului audiovizualului, discutate azi, sunt binevenite”, a declarat Tatiana Gumeni, juristul ANPR.
Recomandările expuse în cadrul dezbaterii publice vor fi colectate, pentru a fi examinate şi analizate, iar ulterior, legislatorii vor veni cu un proiect de lege de modificare a Codului audiovizualului bine definitivat.
Sursa: www.pldm.md