Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Consiliul Unirii salută alegerea şi învestirea în funcţie a Preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti. Situaţia în societatea noastră continuă să fie complicată, urmare a polarizării acesteia pe criterii patrimoniale şi etnice de către guvernările antiromâneşti şi retrograde, ce au însărăcit populaţia cu bună ştiinţă, pentru a o manipula prin diferite proiecte estice — iluzorii şi nefaste.
Totuşi, prin efortul unor politicieni ce s-ar putea raporta la modele europene — există premize ca să înceapă, şi la noi, redresarea stării de lucruri, pentru a se asigura libertăţile şi drepturile fundamentale ale omului. Doar aceasta ar putea servi drept garanţie a dezvoltării şi a libertăţii de gândire, a afirmării propriei personalităţi, spre binele public.
Consiliul Unirii speră ca libertatea de expresie şi o justiţie independentă, ca părţi ale statului de drept, să devină sarcini realizabile, aflate mereu în atenţia conducerii, pentru ca, împreună cu societatea civilă, să se identifice căile optime şi cele mai scurte pentru ca românii şi alogenii din Republica Moldova să devină fericiţi, alături de românii din comunitatea euratlantică.
Consiliul Unirii este convins că Preşedintele Republicii Moldova va respecta spiritul şi litera Declaraţiei de Independenţă, care spune: “REPUBLICA MOLDOVA ESTE UN STAT SUVERAN, INDEPENDENT SI DEMOCRATIC, LIBER SA-SI HOTARASCA PREZENTUL SI VIITORUL, FARA NICI UN AMESTEC DIN AFARA, IN CONFORMITATE CU IDEALURILE SI NAZUINTELE SFINTE ALE POPORULUI IN SPATIUL ISTORIC SI ETNIC AL DEVENIRII SALE NATIONALE.”
Consiliul Unirii îi urează succes Preşedintelui nou ales pe calea strategică, aleasă de populaţia noastră, scop spre care se poate avansa cel mai rapid prin unificarea cu România, ca parte componentă a Uniunii Europene. Consiliul Unirii aşteaptă mesaje interne si externe adecvate din partea şefului statului, precum si materializarea deschiderii, anunţate de domnia sa, pentru un dialog intens cu intreaga societate civila, în vederea asigurării unei atmosfere favorabile luării unor decizii corecte de către societate.
În numele Consiliului Unirii, semnează copreşedinţii:
- Ştefan Maimescu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului “Asociaţiei Parlamentul 90”, preşedintele Asociaţiei socio-culturale “Maluri de Prut” din Italia
- Anatol Caraman, preşedinte AVR-1992 “Tiras-Tighina”
- Nicolae Dabija, scriitor, membru de onoare al Academiei Române, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al “Asociaţiei Parlamentul 90”, preşedintele Forului Democrat al Românilor, preşedintele Forului Români de Pretutindeni
- Gheorghe Mârzencu, membru ai Asociaţiei obşteşti “Memoria victimelor regimului totalitar comunist”
- Gheorghe Viţă, preşedintele Uniunii Românilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa
- Vitalia Pavlicenco, ex-deputat, preşedinte, Anatolie Revenco, vicepreşedinte ai Partidului Naţional Liberal
- Valeriu Ciubotaru, preşedintele Partidului Naţional Român
- Timotei Ţurcanu, inginer
Sursa: www.pnl.md