Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Iată că, ne întreabă şi pe noi coaliţia verde-roşie ce credem despre sistemul electoral?

|versiune pentru tipar||
PNL / 30 aprilie 2013
Partidul Naţional Liberal

Ne-a venit o scrisoare-solicitare prin fax de la “Comisia specială”, semnată de Tudor Deliu, ca să răspundem într-o noapte ce crede PNL despre noul sistem electoral mixt. Textul e în poză, răspunsul e mai jos.

“Domnule Deliu,

Au trecut aproape 4 ani de la 29 iulie 2009, cind PNL s-a retras din cursa electorala in favoarea «partidelor cu sansa», precum au fost considerate atunci. Cunoasteti prea bine ce dezamagire ati generat. Am asteptat sa solicitati mai des opinia noastra, ca partide extraparlamentare nu de o zi, insa nu a mai fost sa fie. Dumnezeu cu voi.

Nu intindem vorba. PNL sprijina sistemul mixt si aminteste PLDM ca a promis in programul sau si in platforma electorala sa faca alegeri pe circumscriptii uninominale.

Raspunsul nostru nu va servi decit sa bifati ca ati intrebat si partidele extraparlamentare care, in plus, trebuie sa va raspunda intr-o noapte… Bine ca opiniile noastre nu sunt fluctuante ca ale voastre si va putem da acest raspuns prompt, care nu va servi la nimic, de fapt.

Tudor, in tot ce faceti, mai ginditi-va si la Cel de Sus, nu doar la dumnezeiii falsi de jos…

Vitalia Pavlicenco
presedintele PNL”

Sursa: www.pnl.md

PNL şi-a ţinut şedinta BPC şi a respins invitaţia la o masă rotundă organizată de PSD Declaraţia PNL cu privire la manifestarea organizată de Ambasada Rusiei la Chişinău