Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Evoluţiile geopolitice din vecinătatea Republicii Moldova şi a României, cauzate de comportamentul Rusiei, ca stat agresor, cu armată de ocupaţie pe teritoriul nostru naţional, precum şi manifestările extremiste ale elementelor proruse, în preajma semnării acordurilor asociative cu UE, impun revederea abordării momentului politic de către partidele şi organizaţiile nonguvernamentale româneşti, proeuropene. Constatăm cu tristeţe că, după producerea alternanţei la Putere, în 2009, — când nu doar populaţia cu vederi democratice a aşteptat un drum politic autentic proeuropean, — reformele promise au trenat grav. Această realitate pune în pericol parcursul provestic declarat, în pofida optimismului ridicol, afişat de guvernanţii pseudodemocraţi, ce se declară proeuropeni, dar care sunt, în esenţă, antiromâni şi proruşi şi au creat un sistem cleptocratic.
Guvernanţii se ascund îndărătul falsei impresii de “politică externă abilă şi inteligentă”, având acelaşi scop ca şi comuniştii — de “sugere de la două oi” şi de consumare oneroasă a fondurilor europene, de alungare a oamenilor la muncă peste hotare, de distrugere a sistemelor de sănătate, învăţământ şi cultură, de servire, cu fidelitate şi precauţie, a intereselor Moscovei, alături de instrumentele făţişe ale acesteia.
Astfel, constatăm apariţia provocatoare a elementelor antinaţionale, promotoare a fundamentalismului moldovenist iredentist vizând Moldova din România. Aceste manifestări de separatism şi extremism sunt tolerate şi par chiar inspirate de unii guvernanţi. Când, de fapt, şi reîntregirea Moldovei istorice se poate face prin Unire, în cadrul Statului Unitar Român, obiectiv împotriva căruia luptă forţele proruseşti, inclusiv violent, din anul 2012. Ei luptă solidar împotriva unioniştilor, care consideră că cea mai scurtă cale de integrare a Republicii Moldova în UE şi NATO este Unirea cu România, prin metode constituţionale, paşnice, în baza unui vot popular, exprimat democratic.
În faţa pericolelor interne şi externe, componentele Consiliului Unirii condamnă pasivitatea premeditată a instituţiilor nefuncţionale ale statului, critică poziţia laşă a guvernanţilor şantajabili şi fricoşi şi cheamă forţele ce se consideră naţionale şi democratice la un dialog în vederea oferirii unei alternative fariseilor de la Putere şi Opoziţiei comuniste.
Dialogul, oportun, este şi în interesul partidelor de la guvernare, care ar trebui să militeze, totuşi, pentru consolidarea societăţii, în vederea apărării vectorului european în faţa elementelor extremiste proruse, care sunt contra UE, NATO şi a unităţii naţionale româneşti.
Dispersarea forţelor necomuniste va favoriza, în acest an electoral, votul disperaţilor de guvernarea coruptă,i de lipsa de justiţie şi de reforme în economie, va genera tensiuni şi destabilizare în societate, stare de lucruri dirijată, fără nicio îndoială, de Moscova şi de cei care îi execută comenzile, care nu doresc o viaţă civilizată pentru basarabeni.
Pe 27 iunie, se va semna Acordul de asociere a R.Moldova cu UE, fapt salutat de unionişti.
Totodată, 28 iunie 1940 a fost o zi tragică în istoria Românilor, de aceea, sâmbătă, 28 iunie 2014, la ora 10.00, în faţa Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Consiliul Unirii îi aşteaptă pe membrii partidelor şi organizaţiilor civice ce se consideră naţionale, româneşti, unioniste, pe toţi românii de bună credinţă de pe ambele maluri ale Prutului şi pe alogenii integraţi în al doilea stat românesc, să participe, îmbrăcaţi în negru, la un Marş al Demnităţii, în memoria sutelor de mii de români, din toate provinciile, exterminaţi sub regimul comunist de ocupaţie.
Noi nu dorim reeditarea unei asemenea crime şi vom cere, în permanenţă, lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop, pentru a reîntregi neamul românesc.
Sursa: www.pnl.md