Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Numeroasele analize efectuate în domeniul economiei demonstrează fără echivoc că Republica Moldova traversează o criză economică adâncă, având drept consecinţă înrăutăţirea gravă a situaţiei din sfera socială şi degradarea bruscă a nivelului de trai al populaţiei. În loc să întreprindă măsuri de protecţie socială, actualul Guvern este preocupat continuu de menţinerea republicii în sfera de influenţă a Rusiei şi de consolidarea sistemului administrativ de comandă. Mizând numai pe credite din afară, Guvernul frânează procesul împroprietăririi cu pământ şi privatizarea patrimoniului de stat. În consecinţă, majoritatea cetăţenilor nu sunt asiguraţi la timp cu salarii, pensii, indemnizaţii, burse conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
Toate aceste nelegiuiri au condus la scăderea de şapte ori a salariului mediu din Republica Moldova în raport cu cel din România. Nivelul de trai al populaţiei republicii o caracterizează drept una din cele mai sărace ţări din lume. E destul de gravă situaţia şi pe piaţa muncii, unde se înregistrează sute de mii de şomeri, iar în domeniile ocrotirea sănătăţii, învăţământ şi cultură alocaţiile de la buget se reduc din lună în lună. Drept urmare, se constată o reducere a sporului natural al populaţiei şi intensificarea emigraţiei.
Frontul Popular Creştin Democrat constată caracterul profund antisocial al politicii economice promovate de actualul Guvern şi declară că toată responsabilitatea pentru dezastrul din economia republicii le revine partidelor din coaliţia guvernamentală: Partidul Democrat Agrar din Moldova, Blocul Socialist şi mişcarea “Edinstvo”.
Congresul al IV-lea al PPCD