Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Intrucat regimul Voronin pune in aplicare un plan de lichidare a Independentei statului si de anulare a regimului constitutional in vigoare, subordonand interesele nationale unei puteri straine,
Tinand cont de faptul ca mentienrea in continuare la putere a comunistilor va aprofunda si mai mult criza economico-sociala,
Partidul Popular Crestin Democrat isi reconfirma pozitia ferma fata de necesitatea mentinerii unitatii Opozitiei democratice ca singura sansa de a contracara politica antinationala si antidemocratica a comunistilor. In acest sens crearea Comitetului pentru Apararea Independentei si a Constitutiei la 24 noiembrie 2003, prin solidarizarea principalelor partide politice democratice si a celor mai importante organizatii reprezentand societaea civila a constituit un pas important spre crearea unei viguroase alternative actualei guvernari. PPCD a optat prin liderii sai inca din prima zi a formarii acestui organism al Opozitiei Unite pentru continuarea activitatii coordonate a democratilor. In perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare, indiferent daca acestea vor fi anticipate sau nu, exponentii crestin-democratilor s-au pronuntat univoc pentru participarea pe liste comune, in cadrul unui singur bloc electoral, a tutuor partidelor care fac parte din Comitetul pentru Apararea Independentei si a Constitutiei. Opinia publica din tara, ca si partenerii nostri occidentali, au salutat apropierea dintre partidele de opozitei si spera ca liderii politici vor manifesta matutritate civica si intelepciune si vor fi in stare sa raspunda asteptarilor electoratului.
Intreaga experienta electorala, acumulata de trei ori succesiv, in urma alegerilor parlamentare din anii 1994, 1998 si 2001 arata in mod clar ca dispersarea fortelor democratice avantajeaza doar fortele de stanga, antireformatoare si antieuropene. Toata practica politica a tarilor aflate in tranzitie din spatiul ex-comunist confirma nevoia unitatii. Iar rezultatele recentelor alegeri in Duma de Stat a Federatiei Ruse demonstreaza cum nu se poate mai limpede ca dispersarea democratilor le aduce doar infrangere si provoaca urmari periculoase pentru tara.
Urmatorul organ legislativ al Republicii Moldova poate avea o majoritate democratica doar daca se va reusi crearea unui singur bloc electoral al partidelor de opozitie. Este singura formula capabila sa produca alternanta la putere. Acest deziderat trebuie realizat pentru a asigura o dezvoltare dinamica a tarii pe calea reformei si a integrarii europene.