Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Partidul Popular din Moldova, după cum e stipulat şi în Statutul partidului, reprezintă populaţia Republicii Moldova şi apără interesele tuturor cetăţenilor, indiferent de originea etnică, limbă, religie, sex, situaţia materială sau provenienţa lor socială. Însă noi considerăm că transformarea Republicii Moldova într-un stat modern, în care oamenii să aibă o viaţă demnă şi asigurată, nu e posibilă prin impunerea societăţii a unei legi, cum ar fi Legea antidiscriminare, care a fost votată de Guvern la 17 februarie 2011.
Luând în considerare următoarele obiective:
Pornind de la obiectivele sus-menţionate,
Având în vedere cultura poporului Republici Moldova şi morala creştină, care stă la baza acestei culturi,
Respectând Constituţia Republicii Moldova, prin care voinţa poporului este baza puterii de stat,
Noi, Partidul Popular din Moldova, considerăm că această problemă apărută în societatea noastră trebuie şi poate fi rezolvată numai conform articolului 75 din Constituţia Republicii Moldova, şi anume, prin comunicarea cu societatea şi apărând interesele şi voinţa poporului Republicii Moldova, nu, în ultimul rând, prin organizarea unui referendum consultativ, luând în consideraţie stările de spirit din societate şi incapacitatea guvernării de a-şi argumenta iniţiativele, şi nu prin acţiuni anticonstituţionale şi antidemocratice, cu presiuni îndreptate asupra reprezentanţilor religiei creştine, prin percheziţiile efectuate de către poliţie în bisericile de la Bălţi (profanare a bisericilor).
Este îngrozitor că Guvernarea actuală a revenit la metodele totalitare şi anticonstituţionale, renunţând la:
Conform declaraţiei lui Dirk Shuebel, citată şi de prim-ministrul Vlad Filat, “R. Moldova nu va putea să treacă la o nouă fază de negocieri privind regimul liberalizat de vize, în cazul în care nu va adopta legea antidiscriminare”. Aceasta, însă, nu înseamnă că legea dată nu trebuie modificată conform culturii, tradiţiilor, normelor, principiilor, valorilor şi religiei poporului.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, pe data de 16 martie 2012, că realizarea unei “căsătorii” homosexuale nu reprezintă un drept conform Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. Decizia confirmă poziţia Franţei, care nu acordă statut de “căsătorie” perechilor homosexuale şi nu permite perechilor necăsătorite să adopte copii.
De menţionat este că CEDO face parte din mecanismul de protecţie a drepturilor omului creat de Consiliul Europei, care promovează democraţia şi statul de drept în rândul celor 47 de state membre ale Consiliului. Hotărârile sale sunt obligatorii pentru membrii Consiliului, deoarece aceştia au semnat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
În aceste condiţii, declaraţia domului Dirk Shuebel poate fi considerată drept una forţată, mai ales că principiile ce ţin de drepturile omului stabilite la nivel internaţional sunt garantate prin Constituţie.
Aprobarea unei astfel de legi ar lovi în “conceptul de familie”, în “moralitate”, majoritatea acestor norme din societate fiind de natură religioasă şi având urmări deosebit de grave asupra progresului populaţiei şi asupra evoluţiei, în general.
Chemăm toată societatea la toleranţă şi la discuţii libere, pentru a identifica soluţia optimă, acceptată de majoritatea cetăţenilor RM, fără a fi impuse prevederi legislative necaracteristice poporului moldovenesc şi tradiţiilor sale seculare.
Serviciul de presă al PPM