Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Partidul Popular din Republica Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu situaţia politică, climatul moral şi spiritual ce s-a creat în societate în legătură cu tragicul eveniment soldat cu moartea nevinovată a unui tînăr.
Cazul din Pădurea Domnească, evenimentele de după, au scos la iveală putreziciunea şi cinizmul clasei politice, care pentru a-şi realiza scopurile meschine şi proteja interesele de grup şi de gaşcă, sunt gata să folosească şi tragedia unui om, a unei familii, indiferent de consecinţele grave pentru societate.
Tragicul eveniment a scos la iveală totodată incapacitatea actualei guvernări, a liderilor Alianţei, de a gestiona situaţiile de criză ce apar, de a se mobiliza operativ şi eficient în depăşirea urmărilor nefaste ce dezbină societatea, aduc ţării o imagine negativă care nu face faţă unui stat ce pretinde la valorile umane, spiritului Integrării Europene.
Fiind îngrijoraţi de faptul, că cu un asemenea climat spiritual şi moral este imposibil în viitor crearea unei naţiuni unite, depăşirea problemelor stringente cu care se confruntă ţara, Partidul Popular din Republica Moldova, cheamă forţele politice, societatea civilă la toleranţă, consens naţional, iar de la partidele aflate la guvernare, întreprinderea unui şir de măsuri ce ar contribui la depăşirea crizei, schimbări reale, simţite de cetăţeni.
În situaţia cînd de rînd cu criza morală şi spirituală se aprofundează problemele în economie, majoritatea populaţiei se simte neprotejată social, continuă migraţia forţei de muncă, corupţia în eşaloanele puterii a luat amplori ce subminează suveranitatea ţării, capacitatea statului de a supravieţui, de la Parlament şi Guvern, de la liderii ce şi-au asumat povara actului guvernării se cere responsabilitate şi profesionalism, clarviziune, depăşirea intereselor egoiste.
A venit timpul ca persoanele cu înalte funcţii în stat, deputaţii ce au creat Alianţa în care oamenii au investit mari speranţe, să depăşească faza duşmănie, a opunerii înverşunate unul faţă de altul, să devină dacă nu prieteni, măcar membri a unei echipe consolidate, capabilă să conducă ţara. În cazul în care nu vor fi în stare de asemenea sacrificii, să recunoască cinstit: că nu pot face faţă situaţiei, sunt gata la alegeri anticipate, unde alegătorul va decide cui să încredinţeze soarta de mai departe a Moldovei. În caz contrar ţara, cetăţenii riscă să devină ostaticii unor jocuri murdare interminabile, iar visul european, a hotarelor fără vize să devină o utopie, o şansă ratată.
Amintim că, că pe 23 decembrie, un tânăr a fost împuşcat mortal în timp ce se afla în pădure lângă satul Chetriş, raionul Făleşti. De implicare în acest accident a fost acuzat actualul Procuror General, Valeriu Zubco, preşedintele Curţii de Apel, Ion Pleşca, vicepreşedintele Curţii de Apel, Gheorghe Creţu, precum şi membrul CCA, Nicolae Damaschin. Oficialii, însă au negat acuzaţiile aduse la adresa lor de către liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, care afirma că tânărul Sorin Paciu a fost omorât din greşeală în timpul unei vacanţe de vânătoare. Ulterior, Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe numele principalului suspect, fostul judecător la Curtea de Apel, Gheorghe Creţu, după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi-a dat acordul pentru a fi demarată urmărirea penală. Mai târziu şi Valeriu Zubco s-a autosuspendat din funcţie pe durata anchetei.
Sursa: politik.md