Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Dezvăluirile despre tratativele secrete ale politicienilor moldoveni cu Ambasadorul SUA în Moldova, d-l Asif Chaudhry, care sunt confirmate de corespondenţa diplomatică a ambasadei SUA în Moldova cu Departamentul de Stat al Statelor Unite şi publicate pe site-ul WikiLeaks, au spulberat mitul despre independenţa liderilor PCRM şi AIE în primirea deciziilor de guvernare a tării.
Din cele publicate, reiese, că pe parcursul ultimilor ani, pentru liderii partidelor parlamentare, rolul principal în direcţionarea guvernării ţării l-a avut nu poporul moldovenesc, care şi-a încredinţat soarta deputaţilor aleşi, dar ambasadorul SUA în Moldova şi Departamentul de Stat al Statelor Unite, care permanent au dat recomandări politicienilor moldoveni referitor la guvernarea ţării.
Partidul Social Democrat de mai multe ori s-a pronunţat împotriva acţiunilor Parlamentului şi Guvernului, pentru care au fost prioritare interesele naţionale ale SUA şi UE în Moldova, în detrimentul neutralităţii geopolitice a Moldovei şi păstrarea suveranităţii depline.
Partenerii politici externi ai Moldovei din ţările CSI şi China, făcînd cunoştinţă cu faptele publicate pe site-ul WikiLeaks, s-au convins încă o dată, că liderii PCRM şi AIE folosesc standarde duble în politica externă a Moldovei.
Printre adepţii PCRM s-a format o părere greşită, că fosta prim-ministru d-na Zinaida Grecianîii şi fostul vice-prim-ministru d-l Igor Dodon, sunt nişte adepţi consecvenţi ai îmbunătăţirii relaţiilor Moldovei cu CSI, dar cum reiese din dezvăluirile publicate, comunistul Igor Dodon îl asigura pe ambasadorului SUA în disponibilitatea de a urma instrucţiunilor FMI, iar comunista Zinaida Grecianîii se pronunţa împotriva investiţiilor Rusiei în Moldova. Faptele publicate, demonstrează încă o dată, că mai mulţi membri ai PCRM îi folosesc pe simpatizanţii partidului numai pentru rezolvarea intereselor proprii în scopuri de carieră, care le este garantată de ambasada SUA în cazul loialităţii lor faţă de politica SUA, promovată de această ţară pe teritoriul Moldovei.
Partidul Social Democrat se adresează clasei politice moldoveneşti cu propunerea de a uni eforturile pentru dezbaterea şi realizarea Ideii Naţionale de renaştere a ţării, implementarea căreia, va permite autorităţilor moldoveneşti să propună comunităţii mondiale posibilităţi pentru realizarea intereselor sale economice pe teritoriul Moldovei, şi nu vor folosi poporul şi statul nostru pentru confruntări geopolitice.
Un aşa model de renaştere economică a Moldovei poate deveni crearea pe teritoriul Moldovei a Zonei Economice Libere dintre ţările CSI şi UE. Interesul economic comun al UE şi CSI pe teritoriul Moldovei, va aduce poporului nostru prosperitate economică şi pace în regiune.
Partidul Social Democrat, supunînd criticii partidele politice pentru acţiunile lor greşite, a fost axat nu pe înrăutăţirea relaţiilor dintre partide şi agravarea crizei politice, dar pe înţelegerea cauzelor greşelilor comise de către politicieni şi începutul unui dialog constructiv a partidelor parlamentare şi extraparlamentare pentru rezolvarea problemelor social-economice stringente ale cetăţenilor Moldovei.
Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md