Prezidenţiale 2020 | ADEPT | Chişinău 2018 | Găgăuzia 2016 | Prezidenţiale 2016 | Locale 2015 | alegeri.md | avere.md
Ultima perioadă, întreaga societate moldovenească trăieşte momente de groază. Tăinuirea cazului omorului lui Sorin Paciu de către reprezentanţii organelor de stat, dar şi încercarea de a fabrica diverse versiuni cu privire la moartea acestuia, demonstrează o indiferenţă a conducătorilor statului faţă de ceea ce se intîmplă, dar şi o atitudine nepăsătoare faţă de cetăţenii ţării, aceştia fiind consideraţi drept “nimicuri” ale societăţii.
Responsabili de omorul lui Sorin Paciu şi de tăinuirea acestui caz sînt: Vladimir Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu. Anume aceşti lideri au împins Republica Moldova în groapa haosului şi fărădelegilor în momentul semnării acordului de împărţire a funcţiilor în stat, inclusiv cele, care trebuiau, obligatoriu, să rămînă independente şi să asigure buna funcţionare a statului şi a normelor de drept.
Vladimir Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu şi-au îngenuncheat întregul sistem de stat, pentru a-l putea administra în interes propriu. Dependenţa unuia faţă de altul îi face să treacă cu vederea toate încălcările şi toate crimele, care au loc în Republica Moldova. Mai mult ca atît, aceştia se susţin reciproc în muşamalizarea situaţiilor de acest gen.
Faptul că incidentul s-a produs, anume în rezervaţia de stat “Pădurea Domnească”, iar participanţii la vînătoare nu sunt nici rude sau prieteni, dar reprezintă elita politică ale formaţiunilor politice din AIE, funcţionari de stat care activează în diferite domenii, denotă că aceştia au uitat că ei sunt cei care trebuie să acţioneze într-un mod independent şi distinctiv atît în cadrul funcţiei pe care o reprezintă dar şi în afara acesteia. În acelaşi timp, conducătorii instituţiilor de stat trebuie să evite conflictele de interese cu alţi colegi de ai lor, chiar dacă acestea sunt acţiuni sau ordine primite de la partidul care îl reprezintă.
Ministerul de Interne — subordonat lui Vladimir Filat, Procuratura generală — subordonată lui Marian Lupu, Serviciul de Informaţii şi Securitate — subordonat lui Mihai Ghimpu, toate au tăinuit acest caz, ceea ce demonstrează o înţelegere tacită între ei.
Partidul Social Democrat asigură toţi cetăţenii ţării, că venind la guvernare va readuce independenţa justiţiei, iar cei ce au împărţit ţara, au subjugat instituţiile statului vor fi traşi la răspundere.
Constituţia Republicii Moldova, Legea supremă a societăţii şi a statului, prevede că în Republica Moldova puterea legislativă, executivă şi judecătorească sînt separate. Acest principiu a servit drept garanţie pentru cetăţenii ţării, că fiecare putere îşi va exercita obligaţiunile funcţionale astfel încît fiecare persoană să se simtă liber şi protejat.
La data de 23 decembrie 2012, principiul separării puterii în stat a fost “înmormîntat” definitiv şi acest lucru s-a întîmplat cu ajutorul reprezentanţilor celor trei puteri. Puterea judecătorească şi organele de forţă au capitulat în faţa clanului politico-oligarhic condus de liderii Alianţei pentru Integrare Europeană.
Ardoarea de a se menţine la guvernare, sindromul “atotputernicului şi stăpînului” i-a adus pe reprezentanţii AIE în situaţia cînd aceştia au distrus construcţia statală şi au şters în picioare toate normele de drept existente în Republica Moldova.
Faptul că nici o instituţie a statului, responsabilă de protejarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor, nu a reacţionat timp de 2 săptămîni, după tragicul incident în care a fost împuşcat Sorin Paciu, demonstrează cîrdăşia acestora şi activitatea şefilor acestor instituţii la indicaţia guvernării.
Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi-au demonstrat incapacitatea, dependenţa, neprofesionalismul, nepăsarea, indiferenţa etc.
Prin acest caz, cetăţenii Republicii Moldova şi-au pierdut, definitiv, încrederea în statul Republica Moldova, încrederea în ziua de mîne, şi-au pierdut încrederea că în propria ţară, cu o asemenea guvernare, te mai poţi simţi liber, în siguranţă şi că dreptatea va învinge.
Încălcarea principiului separării puterilor în stat şi subordonarea acestora unei grupări sub denumirea de Alianţa pentru Integrare Europeană constituie o crimă împotriva statului.
Gruparea “Alianţa pentru Integrare Europeană” a devenit o grupare criminală, pentru că reprezentanţii acesteia au omorît apoi au tăinuit acest omor. Locul criminalilor este la puşcărie, iar Republica Moldova are nevoie de o guvernare, care să asigure cetăţenilor ţării siguranţă şi bunăstare.
Sursa: www.psdm.md