Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Mai multe acţiuni în nordul Moldovei împotriva majorării tarifelor la energie electrică

|versiune pentru tipar||
PSD / 8 aprilie 2013
Partidul Social Democrat

În zilele de sîmbătă şi duminică, membrii organizaţiilor teritoriale ale Partidului Social Democrat au organizat acţiuni de protest în mai multe centre raioanele, printre care: Bălţi, Făleşti şi Rîşcani, la care localnicii şi-au exprimat dezacordul faţă de solicitarea SA “RED Union Fenosa” de a majora tarifele la energia electrică cu 14%, precum şi solicitărilor RED Nord şi RED Nord-Vest, care urmează să fie înregistrate la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.

“Este foarte greu să facem faţă situaţiei economice precare din ţară. Pe lîngă salariile mizere pe care le avem, nu ne permitem să procurăm, elementar produsele de primă necesitate, pentru că mereu stăm cu gîndul la achitarea serviciilor comunale, care la fel bat la buzunar. Iar actualii responsabili se mai gîndesc şi la majorarea preţului la energie electrică. Este o batjocură”, a declarat Svetlana Iurco, secretar executiv al Organizaţiei Teritoriale r. Făleşti.

Partidul Social Democrat consideră că actuala guvernare nici nu sesizează complexitatea lucrurilor grave şi politica tarifară pe care o permite spre examinare.

Mai mult ca atît, nu înţelege că situaţia economică din ţară nu este una potrivită pentru a satisface cererea unei întreprinderi mixte, precum “RED Union Fenosa”, care conform raportului financiar pentru perioada anului 2012, au obţinut un venit semnificativ, iar conform declaraţiilor Ministrului Economiei şi Comerţului Valerie Lazăr aceasta a transferat proprietarilor spanioli sub formă de dividende peste 20 mln. dolari.

Înţelegerea de cartel a participanţilor la procurarea şi distribuirea energiei electrice, precum şi procurarea energiei electrice fără o transparenţă şi fără organizarea unei licitaţii internaţionale rămîne problema de bază a sectorului energetic.

Partidul Social Democrat va organiza şi în continuare acţiuni de protest menite să sensibilizeze populaţia cu privire la problemele din sectorul energetic şi să împiedice aprobarea majorărilor la tariful pentru energia electrică pînă cînd autorităţile nu vor înlătura toate neajunsurile.

Sursa: www.psdm.md

AIE implementează planul de cedare a Transnistriei şi distrugerea statalităţii Republicii Moldova! Acţiune de protest împotriva înţelegerilor de cartel la procurarea energiei electrice